Pui coquellet cu naut

0
4580
image_pdfimage_print

 

 Zilele reci de toamna si-au facut aparitia. Chiar daca in timpul zilei vremea inca este calda, seara cand se lasa racoarea ne retragem zgribuliti in case. Pe vreme racoroasa multi si-ar dori sa manance spre exemplu, o supa savuroasa. Altii si-ar dori o tocana. Eu…ceva mai festiv! Cu toate acestea pentru mine acest fel de mancare este un fel de comfort food. Chiar daca este racoare si intunecat afara, in farfurie trebuie sa fie mult soare, culoare si veselie! Prin urmare, pentru mine, o seara racoroasa perfecta ar fi insotita de un pui coquellet si legume, multe legume mai ales cu naut de la Sun Food!

 

1 pui coquellet intreg (aprox. 550 g)
1/2 lamaie
100 g unt aromat cu ierburi proaspete (cimbrisor, rozmarin, salvie, oregano, lamaita/verbena, sare piper)
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 mana boabe Edamme (sau mazare)
2 foi dafin
4 crengute cimbrisor
sare
piper
2 lingurite ulei masline

 

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o oala incingeti cele doua lingurite de ulei, adaugati ceapa rosie tocata cuburi mari, caliti usor dupa care adaugati foile de dafin

 

Adaugati morcovii tocati rondele si ardeiul gras taiat cuburi mari

 

Caliti totul pret de cateva minute, dupa care adaugati nautul scurs de apa impreuna cu 4 crengute cimbrisor. Lasati puneti capacul si lasati sa fiarba incet la foc mic.

 

Intre timp pregatiti puiul coquellet. Puneti intr-un bol untul la temperatura camerei, peste el adaugati toate ierburile aromate tocate foarte marunt impreuna cu sare si piper.

 

Cu acest unt aromat ungeti bine de tot puiul pe toate partile inclusiv in interior. In cavitatea puiului puneti jumatatea de lamaie si o crenguta de rozmarin. Asezati puiul peste legumele din oala. Taiati in doua capatana de usturoi si puneti in oala de asemenea. Acoperiti oala cu un capac si dati la cuptorul incins pentru 30 de minute.

 

Dupa 30 de minute indepartati capacul oalei, adaugati boabele Edamme si mai lasati la cuptor pentru inca 20 de minute, astfel incat puiul sa capete o culoare aurie placuta.

 

Scoateti oala de la cuptor si lasati sa se racoreasca putin.

 

Transferati puiul pe un platou si serviti imediat

 

 

Legumele sunt dulci si tare placute la gust.

 

Aroma untului este acum in tot preparatul .

 

 

 

Am o presimtire ca in curand aceasta mancare va deveni si pentru voi comfort food! Pentru serile reci de toamna!
Enjoy!
Previous articleTarta rustica cu piersici si nuca de cocos
Next articleOua umplute cu pasta de naut
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!