Tortul meu Snickers

45
8172

Inca o primavara…inca un an…Primavara este anotimpul sufletului meu! M-am nascut primavara in ziua de Buna Vestire. Mama spune mereu ca oamenii nascuti de Buna Vestire sunt norocosi. Eu una zic ca sunt norocoasa pentru ca ii am pe toti cei dragi alaturi de mine: am 2 parinti minunati, bunici cu suflet bun, o sora super, nasi grijulii, prieteni dragi, un sot tandru si iubitor care mi-ar darui si luna de pe cer daca i-as cere-o. Pentru ei si pentru voi toti care cititi aceste randuri am pregatit un tortulet Snickers mai simplu, dar mai delicat, zic eu. Este un tort cu blat de negresa insiropat cu lichior de ciocolata si alune, crema de frisca si bucati de Snickers. Sper sa va placa!

Pentru blat:
200 g faina
250 ml lapte
1 pachet margarina
4 oua
250 g zahar
70 g cacao
100 g alune crude nesarate
150 g ciocolata cu lapte
1 plic praf de copt
 1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
pentru crema:
1 plic praf de budinca cu gust de frisca
500 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina granule
1 plic zahar vanilat
4 batoane Snickers mari (a cate 75 g)
pentru decor:
frisca
2 batoane mari Snickers
Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa.
Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.
adaugam  bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom, amestecam bine si luam craticioara de pe foc. Lasam sa se raceasca complet.
dam alunele la cuptorul incins pana se rumenesc usor dupa care le lasam sa se raceasca complet. Le macinam in blender pana obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In compozitia de lapte si cacao adaugam pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca complet
eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia, un sfert din ea am transformat-o in briose 🙂
Pentru crema punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar
amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat
hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet
batem frisca si o amestecam cu budinca rece
taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute)
le adaugam peste crema de frisca
taiem blatul (eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie)
il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool). Daca folositi lichior, puneti cat va lasa inima! 🙂
punem jumatate de crema peste primul blat, adaugam si cel de-al doilea blat, il insiropam si pe el, dupa care punem restul de crema, dam totul la frigider pentru cateva ore.
Decoratul e dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca,
pe deasupra rozete mari  de frisca
pe margini alte bucati de Snickers
cam asa s-a prezentat tortuletul meu
a iesit un pic cam ciufulit, dar mai mult timp nu am avut sa-l ornez 🙂
feliuta s-a prezentat asa:
a fost cat de poate de gustoasa
si delicioasa

 

din tot sufletul pentru voi

 

o feliuta sa va incante papilele gustative
sa fiti iubiti si fericiti

 

voiosi si sanatosi

 

La multi ani si voua!
Enjoy!
Previous articleCornulete pufoase cu rahat
Next articlePui cu bambus in sos alb
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

45 COMMENTS

  1. La multi ani, Andreea! Sa fii sanatoasa si norocoasa in continuare! Sa-i bucuri pe cei dragi cu prezenta ta si pe noi cu retete frumoase!
    Tortul arata absolut senzational, sectiunea aia este de nota 10!

  2. Super arata tortul tau, Andreea. Pacat ca-s in diete si nu pot sa-l fac. Spune-mi, te rog, crema asta cum iese cand se intareste, cremoasa sau ca o budinca (de la gelatina)? Multumesc!

  3. In primul rand La multi ani!!!Eram intrata sa -ti spun ca sint un mare fan de mancare chinezeasca,ca ta asteapta la mine un mic premiu,si cand colo…gasesc petrecere!!!Asa ca ma servesc cu o felie de tort caci arata bestial,innoi urarea si multi pupici.
    Pe curand!

  4. La multi ani!
    Wow,cum poate sa arate acest tort!
    Eu ador cmbinatia de arahide,caramel si cico de lapte/adica Snickers 😀
    Trebuie neaparat sa-l fac si eu cu prima ocazie!.
    Multumesc de idee!

  5. Multumesc draga Andreea! Esti o dulce! Esti printre primele mele amice pe care le-am intalnit prin intermediul blogului si ma bucur de asta. Iti multumesc inca o data! Pup.

  6. Gabi, gustul este delicat si nu este prea dulce. Initial ma temeam ca o sa fie prea dulce sau cu prea mult alcool, dar nu a fost asa si ma bucur. Te pup.

  7. Luminita, sa stii ca si eu sunt la o mica dieta 🙂 dar mi-am permis sa gust din el caci altfel nu se putea :). Budinca are chiar consistenta unei budinci normale din aceea preparata cu lapte, dupa ce este fiarta. Eu mi-am dorit o crema destul de tare de teama sa nu se topeasca ciocolata in ea si sa nu arate bine. Tocmai de aceea am si pus un plic intreg de gelatina. La final crema a iesit destul de tare si tortul s-a feliat foarte bine.

  8. Maya, si mie imi place aceasta combinatie letala de ciocolata, alune si caramel! E tare interesanta textura tortuletului cand se simt bucatile de Snickers in crema 🙂

  9. Carmen draga mea, multumesc pentru urari! Apropo, imi pare rau ca nu am mai apucat sa particip la provocarea lunii Martie pana la urma :(. Sper sa am ocazia data viitoare. Te pup!

  10. M-ai terminat…Doamne, ce-mi faci tu?? Abia am terminat cheesecake-ul si ma faci sa visez la snickers cake?? :)Uofff…Nu cred ca voi reusi sa ma apuc de dieta secolul asta…Degeaba mananc eu putin, daca ma tot delectez cu deserturi din astea… 🙂 Pupicei scumpa mea !

  11. LA MULTI ANI !!!! SA FII SANATOASA SI SA TI DEA DUMNEZEU CE CREDE EL CA E MAI BINE PENTRU TINE!!!TORTUL ARATA FOARTEEEEE BINEEEEE….FELICIARI..SI LA MAI MULTE RETETEEEEE SI MULTI ANI!!PUPICI

  12. La Muuuuuulti Ani, Andreea!!! Multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de toti cei dragi sufletului tau!!
    Tortul arata, putin spus, incredibil de apetisant. Ador snickers-ul si deci imi pot inchipui ce minunatie de gust a avut tortul!!!
    Pup cu mare drag!!

  13. Saru'mana, Laura! Primesc cu mare emotie si bucurie urarile tale de bine si ti le intorc inzecit (dupa cum spune chinezul 🙂 ). Ma bucur ca am mai gasit un fan snickers :). Te pup si te imbratisez.

  14. Andreea, tortul tau atat de frumos si stilat, pentru care ai muncit atata, nu i-a tentat, din pacate, doar pe cei cu care ai vrut tu sa-l imparti, ci s-au trzit si unii nechemati sa se infrupte din munca ta: http://retetepentrusufletel.blogspot.com/2011/04/tort-snikers.html. Te sfatuiesc sa cauti bine prin blogul ala, e plin de furaciuni, eu mi-am gasit pana acum vreo 7 retete insusite cu text si poze. Te rog cu seriozitatea, nu o lasa pe individa sa scape, reclam-o la google copyright infringement, in cateva zile continutul insusit abuziv va fi sters de pe blogul ei. Daca aduna mai multe reclamatii i se va sterge si contul. In cazul in care nu stii unde anume, acesta este linkul unde poti completa reclamatia: http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_dmca&product=adsense

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 2 =