Inca o primavara…inca un an…Primavara este anotimpul sufletului meu! M-am nascut primavara in ziua de Buna Vestire. Mama spune mereu ca oamenii nascuti de Buna Vestire sunt norocosi. Eu una zic ca sunt norocoasa pentru ca ii am pe toti cei dragi alaturi de mine: am 2 parinti minunati, bunici cu suflet bun, o sora super, nasi grijulii, prieteni dragi, un sot tandru si iubitor care mi-ar darui si luna de pe cer daca i-as cere-o. Pentru ei si pentru voi toti care cititi aceste randuri am pregatit un tortulet Snickers mai simplu, dar mai delicat, zic eu. Este un tort cu blat de negresa insiropat cu lichior de ciocolata si alune, crema de frisca si bucati de Snickers. Sper sa va placa!
Pentru blat:
200 g faina
250 ml lapte
1 pachet margarina
4 oua
250 g zahar
70 g cacao
100 g alune crude nesarate
150 g ciocolata cu lapte
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
pentru crema:
1 plic praf de budinca cu gust de frisca
500 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina granule
1 plic zahar vanilat
4 batoane Snickers mari (a cate 75 g)
pentru decor:
frisca
2 batoane mari Snickers
Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa.
Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.
adaugam bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom, amestecam bine si luam craticioara de pe foc. Lasam sa se raceasca complet.
dam alunele la cuptorul incins pana se rumenesc usor dupa care le lasam sa se raceasca complet. Le macinam in blender pana obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In compozitia de lapte si cacao adaugam pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca complet
eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia, un sfert din ea am transformat-o in briose 🙂
Pentru crema punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar
amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat
hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet
batem frisca si o amestecam cu budinca rece
taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute)
le adaugam peste crema de frisca
taiem blatul (eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie)
il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool). Daca folositi lichior, puneti cat va lasa inima! 🙂
punem jumatate de crema peste primul blat, adaugam si cel de-al doilea blat, il insiropam si pe el, dupa care punem restul de crema, dam totul la frigider pentru cateva ore.
Decoratul e dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca,
pe deasupra rozete mari de frisca
pe margini alte bucati de Snickers
cam asa s-a prezentat tortuletul meu
a iesit un pic cam ciufulit, dar mai mult timp nu am avut sa-l ornez 🙂
feliuta s-a prezentat asa:
a fost cat de poate de gustoasa
si delicioasa
din tot sufletul pentru voi
o feliuta sa va incante papilele gustative
sa fiti iubiti si fericiti
voiosi si sanatosi
La multi ani si voua!
Enjoy!
La multi ani Andreea! Sa fii iubita, fericita si sa ramai mereu la fel de calda cum esti. Te pup cu multa simpatie! 🙂
Tortul e mega imbietor.
Minunat tort, minunata prezentare! La multi ani, cu multe impliniri si retete delicioase 🙂
Arata GROZAV!!!!!Si nu poate fi decat foarte bun.
Bravo!
La multi ani, Andreea! Sa fii sanatoasa si norocoasa in continuare! Sa-i bucuri pe cei dragi cu prezenta ta si pe noi cu retete frumoase!
Tortul arata absolut senzational, sectiunea aia este de nota 10!
Super arata tortul tau, Andreea. Pacat ca-s in diete si nu pot sa-l fac. Spune-mi, te rog, crema asta cum iese cand se intareste, cremoasa sau ca o budinca (de la gelatina)? Multumesc!
arata super bine 😀
La multi ani! Arata excelent torul. Miam
Foarte frumos tortulet 🙂
La multi si fericiti ani!
In primul rand La multi ani!!!Eram intrata sa -ti spun ca sint un mare fan de mancare chinezeasca,ca ta asteapta la mine un mic premiu,si cand colo…gasesc petrecere!!!Asa ca ma servesc cu o felie de tort caci arata bestial,innoi urarea si multi pupici.
Pe curand!
la mmulti ani ,tortul e superb
La multi ani!iar tortul arata de revista!
La multi ani!
Wow,cum poate sa arate acest tort!
Eu ador cmbinatia de arahide,caramel si cico de lapte/adica Snickers 😀
Trebuie neaparat sa-l fac si eu cu prima ocazie!.
Multumesc de idee!
la multi ani!!!Multa sanatate si fericire/.
Tortul…bestial!!!
La Muuuulti Ani si tot ce-ti doresti! Extraordinar de apetisant tortul 🙂
La multi ani… Super tort…
La multi ani!draga mea..la cit mai norocoase, fericite zile si ani alaturi de cei dragi tie.
Pupicei
La Multi Ani, Andreea, arata superb tortul!!!! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita!!!!
La multi ani Andreea !! Sa te bucuri multi, multi ani de cei dragi tie. Multumesc ca m-ai primit in bucataria ta "virtuala" !! Cu drag, Cristina
Multumesc draga Andreea! Esti o dulce! Esti printre primele mele amice pe care le-am intalnit prin intermediul blogului si ma bucur de asta. Iti multumesc inca o data! Pup.
Mihaela, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Am sa mai intru pe blogul tau si sa ma inspir din retetele tale caci sunt super toate!
Gabi, gustul este delicat si nu este prea dulce. Initial ma temeam ca o sa fie prea dulce sau cu prea mult alcool, dar nu a fost asa si ma bucur. Te pup.
Nati, iti multumesc pentru cuvintele frumoase!Tortul este f rapid si usor de facut. Pup.
Luminita, sa stii ca si eu sunt la o mica dieta 🙂 dar mi-am permis sa gust din el caci altfel nu se putea :). Budinca are chiar consistenta unei budinci normale din aceea preparata cu lapte, dupa ce este fiarta. Eu mi-am dorit o crema destul de tare de teama sa nu se topeasca ciocolata in ea si sa nu arate bine. Tocmai de aceea am si pus un plic intreg de gelatina. La final crema a iesit destul de tare si tortul s-a feliat foarte bine.
Multumesc Diamond!
Laura, multumesc! Te invit la o feliuta, mai am exact una! 🙂
Bunicuta, data viitoare cand mai fac un tortulet dina cesta, te invit si pe tine 🙂 Pupici.
Petronela, esti o dulce! Iti multumesc pentru premiu, chiar acum fug sa il ridic! Ma bucur enorm daca zici ca te servesti cu o feliuta. Pup.
Yaya, Michelle, multumesc! Pupici si imbratisari!
Maya, si mie imi place aceasta combinatie letala de ciocolata, alune si caramel! E tare interesanta textura tortuletului cand se simt bucatile de Snickers in crema 🙂
Carmen draga mea, multumesc pentru urari! Apropo, imi pare rau ca nu am mai apucat sa particip la provocarea lunii Martie pana la urma :(. Sper sa am ocazia data viitoare. Te pup!
Felis, esti o dulce! Am multe de invatat de la tine, faci niste torturi superbe!
Multumesc pentru urari, Lale! Multa santate si bucurii iti doresc si tie! Te mai astept pe la mine. Te pup.
Reka, iti multumesc! Multa sanatate si bucurii iti doresc si tie alaturi de ingerasii tai!
Cristina, esti binevenita oricand in bucataria mea! Te astept mereu cu drag! Te pup!
M-ai terminat…Doamne, ce-mi faci tu?? Abia am terminat cheesecake-ul si ma faci sa visez la snickers cake?? :)Uofff…Nu cred ca voi reusi sa ma apuc de dieta secolul asta…Degeaba mananc eu putin, daca ma tot delectez cu deserturi din astea… 🙂 Pupicei scumpa mea !
LA MULTI ANI !!!! SA FII SANATOASA SI SA TI DEA DUMNEZEU CE CREDE EL CA E MAI BINE PENTRU TINE!!!TORTUL ARATA FOARTEEEEE BINEEEEE….FELICIARI..SI LA MAI MULTE RETETEEEEE SI MULTI ANI!!PUPICI
La Muuuuuulti Ani, Andreea!!! Multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de toti cei dragi sufletului tau!!
Tortul arata, putin spus, incredibil de apetisant. Ador snickers-ul si deci imi pot inchipui ce minunatie de gust a avut tortul!!!
Pup cu mare drag!!
Dear Anna, te invit si pe tine sa faci acest tort, este atat de usor de facut, iar sectiunea este spectaculoasa! Pupici.
Multumesc, draga mea Cris! Multa sanatate si multe bucurii iti doresc si eu tie. Spor in toate!
Saru'mana, Laura! Primesc cu mare emotie si bucurie urarile tale de bine si ti le intorc inzecit (dupa cum spune chinezul 🙂 ). Ma bucur ca am mai gasit un fan snickers :). Te pup si te imbratisez.
e foarte frumos tortul tau!doresc sa-l fac si eu si sal imbrac exact asa e super!!!!!!!!
O fi el ciufulit, dar mie tare-mi place stilul asta asa rustic, toata admiratia de la mine 😀 de gust nu mai vorbesc cine nu iubeste snickers ?
Andreea, tortul tau atat de frumos si stilat, pentru care ai muncit atata, nu i-a tentat, din pacate, doar pe cei cu care ai vrut tu sa-l imparti, ci s-au trzit si unii nechemati sa se infrupte din munca ta: http://retetepentrusufletel.blogspot.com/2011/04/tort-snikers.html. Te sfatuiesc sa cauti bine prin blogul ala, e plin de furaciuni, eu mi-am gasit pana acum vreo 7 retete insusite cu text si poze. Te rog cu seriozitatea, nu o lasa pe individa sa scape, reclam-o la google copyright infringement, in cateva zile continutul insusit abuziv va fi sters de pe blogul ei. Daca aduna mai multe reclamatii i se va sterge si contul. In cazul in care nu stii unde anume, acesta este linkul unde poti completa reclamatia: http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_dmca&product=adsense
La multi ani! Fericire, realizari si sa fii iubita. Mii de pupicuri!
Un tort perfect! pup