Tortul meu Snickers

0
18692
image_pdfimage_print

Inca o primavara…inca un an…Primavara este anotimpul sufletului meu! M-am nascut primavara in ziua de Buna Vestire. Mama spune mereu ca oamenii nascuti de Buna Vestire sunt norocosi. Eu una zic ca sunt norocoasa pentru ca ii am pe toti cei dragi alaturi de mine: am 2 parinti minunati, bunici cu suflet bun, o sora super, nasi grijulii, prieteni dragi, un sot tandru si iubitor care mi-ar darui si luna de pe cer daca i-as cere-o. Pentru ei si pentru voi toti care cititi aceste randuri am pregatit un tortulet Snickers mai simplu, dar mai delicat, zic eu. Este un tort cu blat de negresa insiropat cu lichior de ciocolata si alune, crema de frisca si bucati de Snickers. Sper sa va placa!

Pentru blat:
200 g faina
250 ml lapte
200 g unt
4 oua
250 g zahar
70 g cacao
100 g alune crude nesarate
150 g ciocolata cu lapte
10 g praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
                                                                                   pentru insiropat blatul: 50 ml lichior de ciocolata cu alune
pentru crema:
50 g amidon
500 ml lapte
150 g zahar
250ml frisca lichida
10 g gelatina granule
1 plic zahar vanilat
4 batoane Snickers mari (a cate 75 g)
pentru decor:
frisca batuta
2 batoane mari Snickers
Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, untul si cacaoa.
Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.
adaugam  bucatile de ciocolata, zaharul vanilat vanilat si esenta de rom, amestecam bine si luam craticioara de pe foc. Lasam sa se raceasca complet.
dam alunele la cuptorul incins pana se rumenesc usor dupa care le lasam sa se raceasca complet. Le macinam in blender pana obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In compozitia de lapte si cacao adaugam pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca complet
eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia, un sfert din ea am transformat-o in briose 🙂
Pentru crema amidonul intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu zaharul
amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat
hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet
batem frisca si o amestecam cu budinca rece
taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute)
le adaugam peste crema de frisca
taiem blatul (eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie)
il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool). Daca folositi lichior, puneti cat va lasa inima! 🙂
punem jumatate de crema peste primul blat, adaugam si cel de-al doilea blat, il insiropam si pe el, dupa care punem restul de crema, dam totul la frigider pentru cateva ore.
Decoratul e dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca,
pe deasupra rozete mari  de frisca
pe margini alte bucati de Snickers
cam asa s-a prezentat tortuletul meu
a iesit un pic cam ciufulit, dar mai mult timp nu am avut sa-l ornez 🙂
feliuta s-a prezentat asa:
a fost cat de poate de gustoasa
si delicioasa
o feliuta sa va incante papilele gustative
voiosi si sanatosi
La multi ani si voua!
Enjoy!
Previous articleCornulete pufoase cu rahat
Next articlePui cu bambus in sos alb
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!