Cornulete pufoase cu rahat

5
1507

Va numar pe degetele de la o mana de cate ori am facut cornulete. Asta pentru ca mi s-au parut migaloase si pentru ca odata ce te apuci sa le faci iti trebuie muuult timp sa le si termini! 🙂 Intr-o buna zi m-am apucat totusi sa le fac, nu inainte de a combina vreo 2 retete. Le-am combinat deoarece am facut total abstractie de la untura dintr-una dintre retete (nu suport untura!!!), iar din a doua reteta am scos margarina pentru ca nu aveam nici strop de margarina prin frigider. Am purces la treaba nestiind ce o sa-mi iasa, cu gandul ca daca nu ies fragede, asta e, merg si posmagii :). Si da, intr-adevar nu au iesit fragede, ci….pufoase! Nu va zic cat de pufoase! Pe deasupra au iesit si foarte usoare, usoare ca niste fulgi! La final le-am facut o poza intr-o doara pe care am postat-o pe Facebook. Si pentru ca mi s-a cerut reteta, am facut din nou cornuletele cu mai multe poze :). Poza de pe Facebook este aceasta:

Nu contest faptul ca acele cornulete cu untura nu sunt fragede si minunate, insa eu una nu agreez ideea de untura in mancare sau aluaturi. De aceea am optat pentru alta varianta a cornuletelor.

Pentru cine a dorit reteta, iat-o! 🙂
250 g crema de branza Philadelphia
3 linguri de smantana
2 galbenusuri
1 lingura otet
1/2 lingurita praf de copt
500-550 g faina (depinde de tipul de faina si de tipul de smantana)
rahat turcesc de buna calitate
1 plic zahar vanilat+zahar pudra
Intr-un castron am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu crema de branza
am amestecat bine
am adaugat apoi otetul si smantana
dupa care am inglobat faina amestecata cu praful de copt, sare nu am mai adaugat caci era destul de sarata crema de branza
am obtinut o mingiuta de aluat pe care am dat-o la frigider pentru o ora
am scos aluatul de la frigider si l-am framantat de mai multe ori pana am obtinut un aluat fin si matasos numai bun de modelat. Din el am taiat triunghiuri
am taiat bastonase rahatul
si cu el am umplut triunghiurile
am dat cornuletele la cuptorul incins pana s-au rumenit usor
imediat ce le-am scos din cuptor le-am dat prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat
 s-au copt foarte repede si tare frumos

 

am gustat cateva calde…

 

 

 iar cu restul ne-am delectat toti ai casei dimineata la cafea..
va invit cu draga inima sa le faceti si sa-mi spuneti cum v-au iesit
Enjoy!
Previous articleSupa chinezeasca iute acrisoara 酸辣汤
Next articleTortul meu Snickers
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × four =