Supa crema de rosii cu perisoare de peste

2
887

 

Atunci cand fac supa, la noi nu rezista mai mult de 2 zile. Pentru ca ne place sa fie proaspata si servita fierbinte. Din acest motiv, fac supa mai rar, insa atunci cand fac, imi doresc o supa mai aparte, speciala si delicioasa.
Asa a fost si aceasta supa crema careia i-am dat un gust aparte prin perisoarele de peste si prin rosiile la conserva de la SunFood. A iesit o supa cremoasa usoara si delicata.
Ingrediente:
pentru supa
1 ceapa
1/2 telina medie
1 morcov
1 pastarnac
2 cartofi medii
1 lingura pasta rosii
1,5 litri apa sau supa de peste
2 frunze dafin
sare
piperpentru perisoare:
500 g file peste alb (cod am folosit eu)
2 linguri faina
1 ou
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

 

Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul, telina, cartofii, pastarnacul, le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita incingem uleiul pe foc mediu si punem legumele tocate

 

le calim pret de cateva minute pana se inmoaie usor

 

turnam apa sau supa de peste, adaugam piperul, si dafinul si lasam sa fiarba pentru 15 minute

 

Intre timp ne ocupam de perisoarele de peste:
intr-un blender maruntim fileul de peste, avand grija sa nu ramana oase. Intr-un bol punem pestele maruntit, faina, sarea, piperul, oul si patrunjelul tocat. Formam o compozitie care nu se lipeste de maini. In functie de tipul de peste si de marimea oului, este posibil sa mai avem nevoie de putina faina.

 

din compozitia obtinuta formam perisoare, umplem o oala cu apa si dam oala pe foc pana ce apa clocoteste. In acest moment punem perisoarele de peste si le lasam sa fiarba cateva minute, pana ce perisoarele se ridica la suprafata.
Cu ajutorul unei spumiere scoatem perisoarele intr-un castron si le pastram la loc cald

 

 

Peste legumele din cratita adaugam delicioasele rosii din conserva, le zdrobim cu ajutorul uneli linguri si mai lasam sa fiarba 10 minute.

 

Cu ajutorul unui blender vertical pasam toate legumele pana ce obtinem o crema fina, adaugam sarea si potrivim gustul.

 

Imediat turna supa in farfuria de servit

 

Adaugam cate 4 perisoare de peste

 

si garnisim cu busuioc sau patrunjel.
O minune de supa!

 

Enjoy!
Previous articleSamosa-pateuri indiene cu naut
Next articleChiftelute cu ciuperci si cartofi
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =