Pancakes cu porumb si blue cheese

0
954

 

 

Cand spun pancakes nu ma gandesc neaparat la cele dulci, ci parca le am in fata ochilor si pe cele sarate. Pancakes dulci am tot experimentat de-a lungul timpului: pancakes cu ciocolata, pancakes cu ovaz si sirop de artar, pancakes cu afine si lamaie, pancakes cu cirese si rom, pancakes cu banane…si cate si mai cate. Dar tocmai zilele trecute mi-am dat seama ca pana acum nu am pus pe blog nicio reteta de pancakes sarate, asa ca astazi, iata: va prezint prima reteta. Pancakes sarate cu porumb si blue cheese. Am vrut sa folosesc porumb dulce din conserva de la Sun Food pentru ca aveam in camara si pentru ca mi-am dorit o textura aparte, o sa va povestesc mai incolo despre ce este vorba.

Ingrediente:
1 conserva porumb dulce Sun Food
2 oua
75 g faina alba
1 lingurita praf de copt
50 g branza albastra (blue cheese)
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
2 linguri ulei pentru prajit

Pentru inceput desfacem conserva, punem porumbul intr-o sita, o trecem printr-un jet de apa, scurgem bine porumbul de apa.

 

 

Punem jumatate din cantitatea de porumb intr-un blender si pornim blenderul pentru cateva secunde pana obtinem un piure nu foarte fin.

 

 

Separat, intr-un castron batem cele doua oua,

 

adaugam porumbul maruntint, condimentam cu sare si piper

 

Apoi faina amestecata cu praful de copt

 

Amestecam totul cu o furculita, dupa care adaugam patrunjelul tocat

 

restul de boabe de porumb intregi

 

si la sfarsit branza albastra sfaramata in bucatele. Amestecam totul foarte bine.

 

Intr-o tigaie incingem uleiul si turnam cate o lingura si jumatate de aluat in tigaie pentru a forma pancakes.

 

Le lasam la foc mic sa se rumeneasca pe o parte si cu ajutorul unei spatule le intoarcem si pe partea cealalta.

 

 

Cand s-au rumenit bine, le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Le servim imediat calde alaturi de o salata verde

 

 

Daca v-au ramas si pentru a doua zi, le puteti reincalzi pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Sunt delicioase!

 

 

Enjoy!
Previous articleShakshuka picanta cu oua de prepelita si spanac
Next articleCrostini cu porumb picant
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =