Shakshuka picanta cu oua de prepelita si spanac

0
4003

 

 

Zilele de vara ma fac mereu sa fug de cuptorul incins de acasa si ma fac sa imi doresc mancaruri rapide si usoare, sanatoase, delicioase si fara prea mari batai de cap. Shakshuka este una dintre astfel de mancaruri. Partea si mai frumoasa a acestui fel de mancare este faptul ca o pot prepara si vara si iarna si o pot condimenta in fel si chip, astfel incat sa nu ma satur de ea niciodata. Despre Shakshuka am mai vorbit pe blog aici. Revenind la condimentare…de data aceasta mi-am dorit sa fie mai picanta si cu oua de prepelita care sunt mai mici dar mult mai gustoase. Baza acestei mancari au constituit-o bineinteles, fabuloasele rosii cuburi de la SunFood.
Ingrediente:
100 g spanac baby
2 linguri ulei de masline
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita fulgi ardei iute
2 catei usturoi
5-6 oua de prepelita
sare
piper

 

Pentru inceput intr-o tigaita incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul tocat marunt

 

Il lasam sa se caleasca usor pana devine auriu, dupa care adaugam paprika, fulgii de ardei si sarea

 

calim totul usor pret de cateva secunde

 

Desfacem conserva de rosii cuburi si o adaugam peste continutul din tigaita. Amestecam bine, acoperim tigaita cu un capac si lasam sa scada lichidul format.

 

Adaugam spanacul baby, si punem din nou capacul,
lasam spanacul sa se inmoaie usor

 

 

Cu ajutorul unei lingurite facem mici “gauri” in sosul de rosii, iar in ele punem cate un ou de prepelita spart.

 

In tigaita mea au incaput 5 oua de prepelita.
Punem din nou capacul peste tigaita si lasam la foc mic 2-3 minute pana ce ouale sunt gatite usor.

 

 

 

Presaram pe deasupra oregano proaspat, putina sare si piper

 

Servim alaturi de o felie de paine cu coaja crocanta

 

Savurati imediat si nu lasati Shakshuka sa se raceasca!
Previous articleNaut caramelizat cu miere si 5 arome
Next articlePancakes cu porumb si blue cheese
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 4 =