Pui cu naut si usturoi copt

0
1491
 
Pentru cei care nu tin post sau nu reusesc sa tina, le recomand acest pui delicios cu arome orientale si usturoi. Daca tineti post, puteti salva reteta pentru mai tarziu, nu are ce sa strice :). M-am gandit ca zilele acestea usturoiul este la mare cautare, mai ales ca iarna s-a instalat de-a binelea. Oare ce medicament mai bun si mai natural care sa ne protejeze de raceli am putea gasi decat usturoiul? :). Si ca sa avem o masa gata pregatita in mai putin de o ora, m-am gandit ca alaturi de acest pui sa adaug si o conserva de naut de la Sun Food si bine am facut caci a iesit o bunatate de mancare!
Ingrediente:
1 conserva de naut SunFood 400g
4 pulpe de pui intregi
1 capatana usturoi
50 ml vin alb
2 lingurite paprika dulce
1 lingura turmeric
1/2 lingurita chimion
1 lingurita sumac
1/2 lingurita sare
piper

 

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un castron incapator puneti pulpele de pui, adaugati toate condimentele, mai putin usturoiul si vinul alb.  Frecati pulpele de pui cu amestecul de condimente pana ce sunt complet acoperite. Puteti face acest lucru din timp, sa lasati puiul la marinat pentru 4-5 ore, sau puteti gati puiul imediat. 

 

Puneti pulpele de pui intr-o tava, turnati vinul alb

Iar peste pui puneti cateii de usturoi intregi, necuratati. Acoperiti tava cu folie alimentara si dati la cuptorul incins pentru 30 de minute. 

Dupa 30 de minute indepartati folia alimentara

Adaugati nautul scurs de apa si mai dati la cuptorul incins pentru 30 de minute.

 Scoateti puiul de la cuptor si bucurati-va de o delicioasa cina aromata
Garnisiti cu frunze proaspete de menta, sau patrunjel 
Serviti alaturi de o salata verde
Sau chiar alaturi de niste muraturi, as zice 🙂
Oricum ati servi, eu zic ca va fi delicios! 
Enjoy!
Previous articleBruschette picante cu fasole si usturoi copt
Next articlePrajitura cu piersici, biscuiti si nuca de cocos
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + eighteen =