Tarta cu afine fara blat, desert delicios de vara foarte usor de preparat si foarte usor de pregatit. Compozitie usoara cu malai, lamaie si afine.
Desi acest desert arata ca si cum ati fi muncit mult la el, va spun sincer ca nu este asa. Pregatitul acestui desert va ia maxim 10 minute! Doar coptul si racitul dureaza ceva mai mult. Rezultatul este insa unul spectaculos!
Acum, scriind aceasta postare, mi-a venit ideea sa pregatesc acest desert si cu alte fructe, spre exemplu caise sau zmeura. Deocamdata raman la afine caci imi plac tare mult. Blatul acesta galben pe care il vedeti in poze nu este dat doar de ouale de tara, ci si de malaiul din compozitie. Malaiul face ca textura tartei sa se pastreze moale si deloc uscat.
Am numit acest desert-tarta- pentru ca am folosit o forma de tarta, dar cu siguranta puteti folosi si o tava de prajituri.
Din categoria afine, pe blog mai gasiti si alte deserturi cu afine precum prajitura cu lamaie si afine, tort cu violete si afine, pancakes cu lamaie si afine (fara gluten), orez cu lapte si afine, scones cu afine, briose cu afine sau tort Entremet cu afine si zmeura.
Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).
- Ingrediente:
- 4 oua
- 150 g iaurt grecesc
- 120 g mascarpone
- 150 g zahar
- 50 g malai (pentru mamaliga)
- 100g faina
- Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 praf sare
- 300 g afine proaspete
Inainte de a va apuca sa pregatiti aceasta tarta, asigurati-va ca aveti toate ingredientele la temperatura camerei. Dupa cum spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un castron incapator adaugati toate ingredientele (mai putin afinele). Le puneti in ce ordine doriti, eu le-am pus in ordinea scrisa la ingrediente. Cu ajutorul unui tel amestecati totul bine pana obtineti o compozitie omogena.
Alternativ puteti face acest lucru si cu ajutorul unui mixer de mana sau puteti pune ingredientele in vasul unui robot. Mixati ingredientele 2-3 minute pana ce sunt toate incorporate. Trebuie sa obtineti o compozitie groasa, dar lichida.
Ungeti o forma de tarta cu unt moale la temperatura camerei. Turnati compozitia in tava. Presarati uniform afinele pe deasupra.
Puneti tarta pe o tava de copt si dati la cuptorul incins pentru 35-40 de minute pana ce tarta usor rumena pe deasupra. Scoateti tarta din cuptor si lasati sa se raceasca. Serviti la temperatura camerei sau dati la frigider pana in momentul servirii.
Vara pastrati tarta la frigider. Rezista foarte bine si 3 zile.
Enjoy!