Briose cu afine

13
1435
Pana acum ceva timp nu eram un mare fan al brioselor pentru ca de fiecare data cand cumparam, mi se pareau foarte uleioase.  Pana intr-o zi cand mi-au facut cu ochiul intr-o revista niste briose tare dragute…cu afine. Am cumparat sfioasa o tava de briose gandindu-ma ca o sa fie doar un moft de-al meu si ca sigur nu o sa fac prea multe. Dupa ce am incercat reteta asta si am vazut cat de simplu se fac…n-am mai cumparat alte briose din alta parte. In plus, sotului meu ii plac taaare mult aceste mici prajiturele. Prin urmare, abia asteptam sa apara afinele ca sa fac pun minunatele briose in aplicare.
Ne trebuiesc:
150 g afine
300g faina
4 oua
200g unt
200g zahar
1 pliculet zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
2 pliculete praf de copt
3 linguri de lapte
Incingem cuptorul la 190 grade Celsius. Mixam bine de tot untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat
pana obtinem o crema
adaugam la crema obtinuta coaja rasa de portocala
apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare
dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt
alternam cu cele 3 linguri de lapte rece pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi afinele si amestecam totul foaaarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.
pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, eu le-am lasat mai putin deoarece cuptorul meu coace foarte repede, oricum, va ghidati dupa miros, sau dupa intuitie, puteti face testul cu scobitoarea. Din aceasta compozitie ies cam 16-18 briose, deci, destule ca sa hraniti toata familia :).
Scoase din cuptor arata asa:
se pot consuma oricand si la ce ora

sunt incredibil de pufoase, nu foarte dulci, deloc uleioase..superbe!

iar daca nu ma credeti, uitati si sectiunea 🙂
Enjoy!
Previous articleFurnici in copac 树上蚂蚁
Next articleTort Tiramisu cu cirese
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

13 COMMENTS

  1. Kadiavsdutzu, briosele astea deja au niste coaja de portocala in ele si asta le da un gust minunat, data viitoare am sa incerc si eu sa pun lamaie.

  2. Foarte buna reteta, doar ca noi le mancam goale si par un pic cam seci, asa ca in loc de afine amestecate in compozitie, pun cate o lingurita de gem de afine direct in tava, si am 3 straturi: aluat, gem si aluat.
    Sunt DELICIOASE!!

  3. A fost prima reteta de briose incercata caci m-a atras prin simplitate si rapiditate si au iesit peste asteptarile mele, delicioase(am inlocuit afinele cu ciresele) …am avut si un mare ajutor din partea fetitei mele !Multumim!

    • Briosele facute impreuna cu copilasi sunt cele mai gustoase! Sa va traiasca fetita, sa va bucurati de ea, sa fie sanatoasa! Ati avut o idee foarte buna cu ciresele! Merg tare bine pe vremea asta! :).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =