Tort Tiramisu cu cirese

0
5416
image_pdfimage_print

Incep aceasta postare prin a va spune ca de 3 ani de zile sunt casatorita cu cel mai minunat om din lume. Doresc tuturora sa intalneasca si sa aiba alaturi un suflet atat de bun si de iubitor ca al lui. Intamplarea a facut sa ne casatorim chiar de ziua lui, prin urmare, ziua lui inseamna enorm pentru amandoi. I-am dedicat din toata inima acest tortulet, care, desi nu arata el prea bine si a fost si cam in graba, l-am facut cu mare drag.
Am optat pentru un tort tiramisu, pentru ca nu a necesitat mult timp si pentru ca e foarte simplu de facut. Nu sunt maestra in torturi, dar dupa cum v-am spus, l-am pregatit cu toata dragostea.
Pentru ca nu suport ouale crude, iar crema acestui tort chiar specifica vreo 5 oua, m-am abatut de la reteta originala si am creat-o in felul urmator:

2 cutii piscoturi (vreo 40 de piscoturi sunt cu totul)-mi-au trebuit mai multe si pentru ornat
400 g mascarpone
200 g frisca lichida
50 g zahar pudra
300 ml cafea proaspat preparata, tare
2 lingurite cafea instant
50 ml rom
2 pliculete zahar vanilat
esenta de cafea
cateva cirese proaspete sau visine din compot
cateva bucatele de ciocolata
cacao pudra pentru ornat

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudra

apoi peste ea am adaugat mascarpone
nu era necesar, dar pentru ca am dorit ca aceasta crema sa nu fie chiar alba si sa aiba o culoare mai aparte, am adaugat 2 lingurite de cafea instant
am obtinut aceasta consistenta

In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.

 

din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita
am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat
iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema, (mi-au intrat cam 20 de piscoturi in total) rezultatul a fost acesta
am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat
am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde
de ceva timp aveam la frigider niste cirese proaspete tinute in alcool, (a fost pura intamplare sa-mi aduc aminte de ele, credeti-ma, asa cum sunt proaspete, tin in alcool si 2 luni de zile, numai sa fie tinute la frigider!)
asa aratau scoase din alcool
le-am sters usor de alcool si le-am trecut prin ciocolata topita
le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider
am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil, arata asa:
marginile tortului le-am “zidit” cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase
le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un garduletz (deja nu mai era multa lumina afara asa ca nu prea mi-au iesit pozele, imi cer iertare pentru calitatea lor :(:
am pus deasupra si ciresele date prin ciocolata si cam asta a fost
la gust a fost intocmai ca cel al unui tiramisu original
dar fara ouale de rigoare
alaturi sunt trandafirii primiti de la Marius
am pastrat o feliuta pentru a doua zi, gustul si forma s-au mentinut fara probleme
alta data cu siguranta am sa mai fac
Iti doresc inca o data, LA MULTI ANI, MARIUS!

 

Previous articleBriose cu afine
Next articlePrajitura cu afine
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!