Orez cu lapte si afine

5
1783

 

 

Atunci cand incepe vremea rece intotdeauna simt nevoia sa mananc ceva cald…o supa mai groasa, o tocana de legume, sau un dulce parfumat, fructat si savuros. Desi am facut acest desert acum ceva timp, cand caldurile patronau la noi in tara, tin neaparat sa-l fac din nou, mai ales ca am mai gasit prin piata afine. Si de data aceasta, chiar il voi servi cald. Este banalul orez cu lapte, dar cand te gandesti ca este de fapt un orez cu lapte dulce, aromat cu pastaie de vanilie si coaja de lamaie, si afine acrisoare care se sparg in gura printre orezul cu lapte cremos…:) In plus, acest desert este perfect si pentru copilasii mici si mofturosi! Ah, si ca tot vorbeam de afine, mi-am adus aminte de minunatele Scones cu afine pe care le gasiti AICI.

 

Avem nevoie de:
100 g orez cu bobul rotund
200 ml apa
200 ml lapte gras
75 g zahar alb
coaja de la 1 lamaie
1 pastaie vanilie
1 ceasca afine
Spalati orezul bine de tot in 3 ape.
Puneti-l intr-o craticioara impreuna cu apa si lasati-l sa fiarba. Dupa ce apa da in clocot, dati aragazul pe treapta mediu spre mic si lasati sa fiarba incet pana ce apa scade (in jur de 15 minute), amestecand din cand  in cand sa nu se prinda de fundul craticioarei.
Turnati laptele peste orez, impreuna cu pastaia de vanilie despicata, mai lasati sa fiarba in jur de 15 minute.
Adaugati zaharul si coaja de lamaie, amestecand foarte des. Mai lasati la fiert pana ajungeti la consistenta dorita.
La sfarsit adaugati afinele si amestecati usor in compozitie avand grija sa nu spargeti bobitele de afine.
In contact cu orezul fierbinte, afinele se vor inmuia usor si vor deveni mai moi.
Turnati orezul cu lapte in boluri si garnisiti cu meta proaspata.

 

Luati inghitituri mici…

 

pline de savoare

 

 

 si culoare

 

 

 

Serviti cu mare drag si placere!
Previous articleBelsug din natura și niste idei de bunatati
Next articleTort cu nuci, mere, scortisoara si caramel
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

5 COMMENTS

  1. tare mult imi place orezul cu lapte, in orice combinatie 🙂 Cu afine si lamaie trebuie sa fie tare, tare bun <3
    te pup fata frumoasa! sa ai o seara minunata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 15 =