Fasole cu ciolan afumat

0
17439
Fasole cu ciolan afumat
image_pdfimage_print

Fasole cu ciolan afumat este un fel de mancare ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este poate cel mai cunoscut si cel mai indragit fel de mancare la noi in tara si se consuma oricand. In zilele de post, mancarea de fasole sau iahnia se consuma fara adaos de grasime animala. Insa, la zile mari, poate fi insotita de costita afumata, ciolan afumat sau carnati.

Puteti folosi fasole uscata pe care sa o lasati la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta, insa daca nu aveti mult timp la dispozitie, puteti folosi fasole fiarta la conserva. Eu am folosit fasole de la prietenii mei de la SunFood.

  • Ingrediente:
  • 3 conserve fasole alba SunFood
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri bulion
  • 10 boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 ciolan afumat de aprox 500 g

Pentru inceput, pregatiti ciolanul afumat. Spalati-l bine in cateva ape pentru a indeparta orice urme de impuritati. Puneti ciolanul intr-o oala incapatoare si acoperiti-l cu apa. Dati oala pe foc si fierbeti la foc mic pana ce ciolanul este patruns complet. Veti avea nevoie de aproximativ o ora si jumatate. La nevoie, completati cu apa, atunci cand observati ca apa din oala se evapora.

Intre timp pregatiti fasolea. Curatati legumele toate. Radeti pe razatoarea mica morcovul, pastranacul, radacina de patrunjel, telina.

Tocati ceapa alba marunt. Intr-o oala incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata.

Cand ceapa s-a rumenit si este usor sticloasa, adaugati legumele rase. Amestecati bine si calititi totul pentru 5 minute.

Adaugati 500 ml apa, adaugati bulionul, boabele de piper si foile de dafin si lasati sa fiarba totul la foc mic pana scade la jumatate, aproximativ 20 de minute.

Fasole cu ciolan afumat

Desfaceti conservele de fasole, scurgeti-le de lichid si adaugati fasolea in oala impreuna cu sarea. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute amestecand din cand in cand. Stingeti focul, puneti capacul si lasati asa pentru inca 10 minute.

Scoateti ciolanul afumat din oala in care a fiert, puneti-l intr-o tava si dati tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius. Coaceti pana ce ciolanul este rumen si copt.

Fasole cu ciolan afumat

Serviti fasolea in farfurii sau castroane individuale, spargeti o ceapa rosie alaturi

Iar pe un tocator alaturat puneti si ciolanul afumat

Fasole cu ciolan afumat

Bucurati-va alaturi de cei dragi de fasole cu ciolan afumat pregatit de voi acasa.

Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat

 

Pofta buna la Fasole cu ciolan afumat!

Fasole cu ciolan afumat
Previous articleCornuri cu gem de post
Next articleRulada de curcan cu naut
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!