Naut caramelizat cu miere si 5 arome

0
1227

 

 

Un snack delicios si mai sanatos decat cele pe care le gasim prin magazine in zilele noastre este acest naut crocant caramelizat cu miere si condiment 5 arome. Da, pentru mine snack-urile pot fi atat dulci, cat si sarate. Varianta sarata a nautului crocant am mai pregatit-o si la vinete la cuptor cu naut crocant. Varianta dulce este una chiar spectaculoasa, mai ales ca nautul este mai rar asociat cu un preparat dulce. Pentru o aroma speciala, eu am optat pentru condimentul chinezesc 5 arome sau 5 spice. Acest condiment contine: piper Sichuan, cassia (un tip de scortisoara, denumit si scortisor), cuisoare, fenicul si anason stelat. Toate aceste 5 condimente formeaza un tot unitar si dau nastere unui condiment minunat cu gust special. Nu va temeti sa folositi 5 spice si in alte preparate cu carne precum pui, porc sau peste. Cat despre naut, am folosit, bineinteles, nautul de la Sun Food.

 

Ingrediente:
2 lingurite zahar brun
2 lingurite condiment 5 arome (5 spice)
2 lingurite ulei de cocos
2 lingurite de miere

 

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Desfaceti conserva de naut clatiti nautul sub un jet de apa, puneti nautul pe un prosop curat de bucatarie si uscati bine nautul.
Puneti nautul intr-un bol si adaugati peste el uleiul de cocos, zaharul brun si
 amestecul 5 arome.
Amestecati totul bine
pana ce fiecare bobita de naut este bine condimentata.

 

 

Intindeti nautul pe o hartie de copt si dati tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute, pana ce bobitele sunt uscate complet si crocante. La sfarsit turnati mierea pe deasupra, amestecati din nou foarte bine si mai dati tava la cuptor pentru 10 minute, avand grija sa nu se arda.
Lasati sa se raceasca complet, dupa care transferati nautul crocant intr-un borcan inchis ermetic

 

 

Serviti-l ca atare alaturi de un film bun!

Este delicios si satios!

 

O sa va placa la nebunie si nici nu o sa stiti ca ati mancat naut! 🙂

Enjoy!

Previous articlePachetele vietnameze cu piersici si legume
Next articleShakshuka picanta cu oua de prepelita si spanac
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 18 =