Negresa cu sos de capsune

0
9107
image_pdfimage_print

 

Desi nu a sosit inca momentul lor de glorie, toti visam la capsunele bune, proaspete si parfumate de la noi din tara. Pana vor aparea si acelea, o idee de reteta care sa ne faca asteptarea mai dulce :). Dupa Negresa cu nuci si sos de cafea , m-am gandit ca o negresa cu sos de capsuni n-ar strica :)). Iata mai sus ce a iesit. Eu una va spun ca am simtit intr-adevar ca am 2 nari! :)) O nara a nasului alerga dupa mirosul de ciocolata si vanilie, iar cealalta nara dupa mirosul de capsuni usor coapte…

 

Am folosit:
200 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
250 g unt
6 oua
220 g faina
250 g zahar
250 g capsuni
1 lingurita amidon
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
Daca doriti ca prajiturica sa fie chiar negresa, atunci puneti in total 300 g ciocolata neagra si nu mai puneti ciocolata cu lapte si eventual cresteti cantitatea de zahar daca va place mai dulce. In final culoarea va iesi mai inchisa decat cea a prajituricii mele.
Mai intai am topit ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pusa pe baie de abur
apoi am lasat sa se raceasca
am ales capsunele

 

 le-am curatat, si le-am taiat bucati, dupa care le-am pus in blender
un adevarat carnagiu pentru bietele capsunele! Le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin ci cu bucatele mici, peste acest piure am pus restul de 50g zahar si amidonul si am amestecat bine

 

intr-un castron mai mare am mixat foarte bine ouale impreuna cu 200 g zahar, sarea si zaharul vanilat, pana ce si-au dublat volumul, iar zaharul s-a topit
am adaugat amestecul de ciocolata si unt
dupa care faina cernuta si amestecata cu praful de copt
compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava unsa cu unt

 

 

 din loc in loc am pus cate 2 linguri din piureul de capsune

 

 

iar cu lama unui cutit am trecut usor printre ele, facand usoare valuri 🙂

 

am dat tava la cuptorul incins pentru 35 de minute
un adevarat carnagiu! v-am zis! 🙂

 

 

bineinteles ca am lasat prajiturica sa se raceasca
cat s-a copt si s-a racit prajiturica, narile o luasera razna!
dupa ce s-a racit si am gustat-o, au inceput papilele gustative sa nu ma mai asculte!

 

 un gust acrisor si proaspat
Enjoy!

 

Previous articlePlacintele chinezesti cu carne
Next articlePappardelle porcini
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!