O combinatie delicioasa intre nuci, banane si cu gust discret de ciocolata.
Ne trebuiesc:
130 g unt
1 ou
120 g zahar brun
200 g faina integrala
100 g nuci
100g banane uscate
50 g bobite de ciocolata sau ciocolata tocata bucati
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Procedeul:
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, nucile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 7-10 minute pana ce se rumenesc usor. Se pun deoparte 15 bucati de miez intregi, restul se curata de pielite si se toaca marunt
bananele uscate se maruntesc, 15 feliute intregi se pun deoparte
intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, mai putin zaharul brun, adica: faina integrala, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de copt, nucile, bananele si ciocolata
untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul brun
se adauga si oul
se amesteca bine, apoi se adauga mixul de faina si nuci
obtinem o compozitie de genul acesta, pe care o dam la frigider pentru 1 ora
Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider si punem cate o lingurita de aluat in tava acoperita cu hartie de copt, deasupra gramajoarelor punem cate o jumatate de miez de nuca sau cate o feliuta de banana
dam la cuptorul incins la 180 grade Celsius pana se rumenesc , aproximativ 10 minute.
sunt tare bune si gustoase
iar nucile dau o aroma deosebita acestor fursecuri
Enjoy!