Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata

5
405

O combinatie delicioasa intre nuci, banane si cu gust discret de ciocolata.

Ne trebuiesc:
130 g unt
1 ou
120 g zahar brun
200 g faina integrala
100 g nuci
100g banane uscate
50 g bobite de ciocolata sau ciocolata tocata bucati
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Procedeul:
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, nucile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 7-10 minute pana ce se rumenesc usor. Se pun deoparte 15 bucati de miez intregi, restul se curata de pielite si se toaca marunt
bananele uscate se maruntesc, 15 feliute intregi se pun deoparte
intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, mai putin zaharul brun, adica:  faina integrala, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de copt, nucile, bananele si ciocolata
untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul brun
se adauga si oul
se amesteca bine, apoi se adauga mixul de faina si nuci
obtinem o compozitie de genul acesta, pe care o dam la frigider pentru 1 ora
Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider si punem cate o lingurita de aluat in tava acoperita cu hartie de copt, deasupra gramajoarelor punem cate o jumatate de miez de nuca sau cate o feliuta de banana
dam la cuptorul incins la 180 grade Celsius pana se rumenesc , aproximativ 10 minute.
 sunt tare bune si gustoase
iar nucile dau o aroma deosebita acestor fursecuri
Enjoy!
Previous articleButonasi cu caise si caju
Next articleFluturasi cu fistic si ciocolata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

5 COMMENTS

  1. Andreea, am inteles de pe blog ca sotul tau e chinez. Crezi ca as putea sa te rog sa-l intrebi o chestiune legata de un produs traditional la ei ? ( zi he che )
    Am nevoie sa cumpar de la noi de la chinezi, insa nu stiu care companii producatoare usuca "minunea", la temperaturi scazute si fara sterizilare. Mi-ar prinde extrem de bine o lamurire ( chinezii nostri toti ma asigura ca e produsul de cea mai buna calitate ).
    Si pur si simplu nu reusesc sa aflu de pe net raspunsul …
    As aprecia foarte mult o lamurire. Multumiri !

  2. Draga mea, sotul meu nu este chinez si nici nu vorbeste chineza, el este roman:). Dar o sa ma interesez mai mult despre produsul de care spuneai si sper sa-ti aduc informatii noi. Despre acest produs stiu ca este un produs controversat in China si ca nu se gaseste la toate colturile de strada. Insa nu stiu toate metodele prin care se obtine si nici daca ceea ce ajunge pe la noi este varianta originala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =