Fluturasi cu fistic si ciocolata

0
2869
image_pdfimage_print

Imi continui maratonul meu de fursecuri cu acesti fluturasi. Sunt tare draguti si deliciosi! Fisticul nu doar ca este tare bun, dar adaugat la aceste fursecuri, da o nota aparte. Aluatul se va colora usor verzui si va deveni foarte crocant.

 

Avem nevoie de:
150 g faina+50 g pentru modelat
1 ou
120 g unt
100 g fistic macinat
140 g zahar
1 varf de cutit praf de copt
pentru decor:
ciocolata alba
ciocolata neagra
fistic taiat bucati
Cum preparam:
Incingem cuptorul la 180 grade Celsius, intr-un castron mixam untul moale la temperatura camerei si zaharul pana obtinem o crema pufoasa, adaugam oul si amestecam din nou, apoi adaugam fisticul macinat
amestecam din nou si punem faina amestecata cu praful de copt
aluatul format il strangem intr-o mingiuta pe care o dam la frigider pentru o ora
scoatem aluatul de la frigider il intindem pe masa de lucru infainata si din el taiem cu forma speciala fluturasi; ii punem in tava de copt
ii dam la cuptor pentru 20 de minute apoi ii lasam sa se raceasca
ii ornam apoi cu ciocolata si fistic

 

sunt atat de buuunii!

 

Pot fi un cadou tare dragut pentru cei dragi!
Enjoy!
Previous articleFursecuri cu nuci, banane si ciocolata
Next articleChocolate cookies
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!