Ciocolatosi pana la ultima firmitura!
Cat de multa ciocolata poate exista intr-un fursec? Raspunsul? Cat de multa! Pentru iubitorii de ciocolata, acesta ar fi fursecul perfect! Va spun sincer ca nu cred ca am folosit vreodata atat de multa ciocolata intr-un fursec atat de mic. Reteta este americana, bineinteles 🙂 si specifica vreo jumatate de kilogram de ciocolata (pentru vreo 2 tavi de fursecuri) plus ceva chips-uri de ciocolata!
Intr-atat de nebuna nu sunt, deci am injumatatit cantitatile ingredientelor si zic eu ca bine am facut caci au iesit destul de multi biscuitei incat sa se sature si prietenii si rudele. Sunt intr-adevar deliciosi, dar recomand consumul cu masura, asta daca cineva poate sa inteleaga ce inseamna cuvantul “masura” atunci cand savureaza acesti biscuitei :). Si daca nu v-am convins, va mai zic ceva, cat sunt calzi sunt moi precum prjiturelele negrese tip brownies, atunci cand se racesc sunt chiar biscuitei dar cu si mai mult gust de ciocolata! E un duo perfect! 🙂
Am folosit:
120 g ciocolata neagra 70% cacao de buna calitate
120 g ciocolata cu lapte de buna cal
30 g unt
2 oua
100 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
130g faina
1/2 lingurita praf de copt
120 g chocolate chips (bobite de ciocolata)
Mai inti incazim cuptorul la 175 grade C
pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul
Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul
ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua
obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula
apoi adaugam bobitele de ciocolata
luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt
lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!
lasam la racit si savuram
va asigur ca daca inchideti ochii nu veti sti ce mancati, ciocolata sau fursec!
Cat sunt calde, poate veti sti ca mancati o negresa
sunt delicioase, fine si delicate
I wish you a Merry Chocolate Christmas!
Ce poze ai, Andreea draga, iti vine sa lasi toate si sa fugi IMEDIAT sa faci reteta, altfel mori pe loc de pofta!
Nati draga, nu e de la poze, e de la fursecuri! 🙂 Pur si simplu asa ies, moi in interior si cu crapaturile acelea deasupra 🙂
Andreea, iti multumesc pentru reteta! I-am facut aseara, sunt deliciosi!!
Andreea, spune-mi te rog cam cate fursecuri ies pentru cantitatile mentionate? Multumesc frumos!
Maria draga, cam 2 tavi mi-au iesit. Prima data am pus cate o lingura plina de compozitie pe tava si au iesit cam mari, dupa care am pus mai putina compozitie si au iesit mai mici. Sper sa-ti placa!
Andreea, felicitari pentru toate minunatiile pe care le gatesti. M-as bucura nespus daca ai putea face ca retetele tale sa fie si printabile. Iti multumesc si nu te opri sa gatesti! 🙂
Alexa, sa stii ca m-am gandit si eu sa fac retetele printabile, incerc sa gasesc pe net cum sa pun butonul acela pentru retete printabile, insa deocamdata mi-am prins urechile :). Sper sa-mi iasa cat mai curand! 🙂 Pup!
Andreea,am incercat si eu aceasta reteta si mi s-au lasat fursecurile.. Nu imi dau seama de ce. Ce-i drept, nu sunt nici asa priceputa dar am respectat toate instructiunile.
Cred ca conteaza foarte mult si tipul de ciocolata folosit. La copt, prima data fursecurile se umfla putin, dupa care se lasa si incep sa crape. La tine cum a fost? Prima data nici mie nu mi-au iesit. A doua oara insa, au iesit tare bine. Ca sa fii sigura ca-ti ies, pune in tava de copt compozitie doar cat pentru 2-3 fursecuri si coace-le, vezi cum iti ies. Daca se lasa, atunci mai adauga la compozitie 2-3 linguri de faina. Mult succes!