Cheesecake cu ciocolata

47
4781

 

 

Dragii mei, bine v-am regasit in noul an! Sper ca toti sunteti bine, sanatosi si voiosi! Mi-am reinceput activitatea culinara pe blog cam tarziu, ce-i drept…eh, am zis sa mai lenevesc un pic la scris. Insa, in bucatrie sa stiti ca nu am fost destul de activa :). Pentru ca de ceva timp ma chinuia ideea unui cheesecake delicios, mi-am suflecat manecutele si am purces repede la treaba.
Pe scurt, sa va spun despre acest cheesecake: 1. nu este deloc complicat, 2. este usor, delicios, cu textura placuta datorita fulgilor de ciocolata care se vad prin compozitie. Am vrut ca acest cheesecake sa aiba 3 straturi diferite, dar acum cand ma uit la poze, mai bine faceam doar 2 straturi: unul cu branza si fulgi de ciocolata si unul cu mousse de ciocolata. A, si sa nu uit: mousse-ul de ciocolata are si…cu ceva trăscău in el :), asa ca daca aveti copii prin apropiere, incercati sa nu-i ispititi cu asa ceva. Sau eventual, nu puneti deloc alcool. Dar una peste alta…ce sa va zic..topping-ul asta de ciocolata este ceva de vis! O sa va placa la nebunie si o sa vreti sa-l folositi si la alte prajituri si torturi. Fetele care au gustat din el (caci intr-un final s-a dovedit a fi mult mai mult topping decat am putut pune pe cheesecake ), l-au papat cu lingurita, intocmai ca pe un mousse delicios. Apropo fetelor, (stiti voi care:) ), mi-a facut mare placere sa impart cu voi borcanul meu de mousse cu cioco si trăscău si mai ales sa stiti ca va iubesc. Abia astept sa ne revedem toate! 🙂
Si acum reteta:
(pentru un cheesecake cu diametrul de 20 cm)
pentru blat:
250 g biscuiti cu cacao
150 g unt
pentru umplutura:
400 g crema de branza
150 g ricotta (sau branza dulce)
250 g mascarpone
150 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
50 g fulgi ciocolata
15 g gelatina granule
1 lingurita extract vanilie
10 picaturi esenta rom
pentru mousse de ciocolata:
200 ml frisca lichida
150 ciocolata neagra
2 linguri cacao neagra
100 g zahar
70 ml coniac de buna calitate
pentru decor:
50 g ciocolata alba
Rupeti biscuitii cu cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot.
Topiti untul si turnati-l peste biscuitii macinati.
 Amestecati totul bine. Tapetati cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu inel detasabil si ungeti bine cu unt interiorul formei.

 

Turnati amestecul de unt si biscuiti in forma, dupa care cu ajutorul unui pahar presati biscuitii pe fundul vasului.
Tapetati si peretii formei de tort, presati biscuitii bine cu ajutorul unei linguri. Eu am vrut ca cheesecake-ul meu de astazi sa arate un pic mai special, de aceea am ales sa imbrac si peretii formei de tort. Daca vi se pare prea complicat si migalos, atunci renuntati sa imbracati peretii formei si tapetati numai fundul formei.
Dati forma de tort la frigider si pregatiti umplutura.
Intr-un castron mic hidratati gelatina in 4 linguri cu apa. Intr-un castron incapator amestecati crema de branza, ricotta, mascarpone si zaharul pudra.
Adaugati extractul de vanilie si esenta de rom. Amestecati bine.  Topiti cu grija gelatina pe baie de abur, luati 3 linguri din compozitia de branza si incorporati in gelatina topita. Turnati amestecul de branza si gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amestecati bine  avand grija sa nu se faca cocoloase.
 Mixati frisca lichida si adaugati-o amestecului de branza. Impartiti amestecul de branza in 3 parti egale.
Scoateti forma de tort de la frigider si turnati in ea prima parte din amestecul de branza.
 Dati la frigider pentru 15 minute pentru a se intari usor compozitia. Intre timp, adaugati fulgii de ciocolata peste a doua parte de amestec de branza si amestecati.
Turnati amestecul cu fulgi de ciocolata peste primul strat de branza, nivelati si dati din nou la frigider.
Pregatiti mousse-ul de ciocolata:
amestecati frisca lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezati pe aragaz. Aduceti frisca lichida la punctul de fierbere si stingeti focul.
Adaugati ciocolata neagra si cacaoa si amestecati totul pentru a obtine o compozitie omogena. Lasati compozitia sa se raceasca, dupa care adaugati coniacul.
 Amestecati bine si obtineti un deliciu de crema.
Amestecati crema de ciocolata cu a treia parte de crema de branza.
Scoateti forma de tort de la frgider si turnati amestecul de ciocolata. Nivelati bine si dati forma din nou la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte.

 

 

Scoateti cheesecake-ul din forma de tort si asezati-l pe platoul de servit, avand grija sa indepartati si hartia de copt de pe fundul tavii.

 

Intr-un ibric, aduceti la punctul de fierbere 200 ml apa. Stingeti focul. Puneti ciocolata alba intr-o punguta, legati punguta la gura si scufundati-o in apa fierbinte pana ce toata ciocolata s-a topit.
Taiati cu foarfeca punguta la un colt. Trasati linii de ciocolata alba peste cheesecake.
Deliciul acesta poate fi servit acum.
Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte taiati felii frumoase.

 

Feliuta a iesit frumoasa asa “pistruiata” pe jumatate :). Data viitoare cu siguranta o sa fie “pistruiata” complet :))

 

 

usoara si delicioasa…

 

 

 

O minune de cheesecake! 🙂

 

 

 Sper sa va placa! 🙂

 

 Enjoy!
Previous articlePovesti, mancaruri chinezesti si multe amintiri
Next articleSalata de iarna cu dovleac copt
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

47 COMMENTS

  1. Sa iti spun o povestioara,azi baiatul meu era pe FaceBook,din intamplare am scris Andreea si a aparut pagina ta si am vazut cheescake-ul asta minunat,gandul meu era la cel de la Craciun,adica asteptam cumintica reteta.Sambata o sa prepar minunatia asta.O seara linistita.

  2. Buna Gabriela! De cateva zile am pus pe Facebook poza cu acest cheesecake si am gasit multe mesaje in care multi prieteni m-au rugat sa postez cat mai repede reteta cheesecake-ului. Sa stii ca sunt restantiera la retete, adica mai am de postat si reteta tortului de Craciun si reteta tortului de Revelion. Sper sa am mai mult timp sa le postez mai repede. Eu zic ca o sa va placa acest cheesecake. Poti imparti compozitia de branza doar in 2 parti, eu zic ca ar arata mai bine cu fulgi de ciocolata in toata compozitia de branza. Pup!

    • Cristina, mie mi se pare cea mai usoara prajitura! Acest tip de cheesecake este simplu, racoros si delicios! Inca nu m-am incumetat sa fac un cheesecake copt, dar cu prima ocazie, cred ca ma apuc 🙂

  3. Multumesc mult abia astept sa fac,sa sti ca am facut cred, ca jumatate din ce ai cu zmeura demential de bune, in curande ziua e mea si te mai rog frumos atunci cand ai tu timp sa imi propui tu o reteta,de a ta de tort,eu ma gandeam la ,,snichers''e ciocolatossss imi place, te pupicei. dar astept si pararea ta.te pupicei

    • Gabriela, noua ne-a placut tare mult Tortul Snickers. Cred ca o sa-ti placa, mai ales ca are o textura tare placuta! Atunci cand am facut acest tort cu Snickers eram incepatoare in ale torturilor, asa ca am apelat la o budinca la plic. Acum nu as mai face in niciun caz asa ceva! As face o crema cu vanilie in casa! Iar deserturile cu zmeura sunt preferatele mele. Spor la treaba si mult succes!

  4. Hhhmm, eu recunosc ca as fi evadat cu borcanul! La urmatoarea "escapada", parola de acces pentru tine va fi: borcan cu cioco! Pup

  5. zana andreea, eu abia astept si torturile de craciun si de revelion, pentru ca sunt fana torturi si fursecuri de felul meu – cheesecake ul e fabulos, eu una l as prefera pe jumatate pistruiat 🙂 chiar fara crusta de biscuiti, asta pentru a savura cremele minunate.
    Si am o sugestie, rugaminte sau ia o ca pe o anecdota 🙂 poate, candva, candva, avand in vedere ca pe aici nu ti prea mai lipseste nimic din retetarul de prajituri, de gandesti sa alcatuiesti, da am scris bine, sa alcatuiesti si un tort de si cu SERBET, de ch, de lamaie, de capsuni, cum vrei tu numai sa ti iasa in stilul binecunoscut.
    aurelia

    • Aurelia, ma flatezi! 🙂 Sa stii ca pana acum nu am facut serbet. Nu stiu daca o sa-mi iasa. Imi aduc aminte ca mama a facut o data serbet de zmeura si a fost ok. Deci sa fac ceva cu serbet de lamaie? Suna tare interesant! O sa ma gandesc si o sa-ti spun daca mi-a venit vreo idee :). Pup!

    • Paula, sa stii ca nu stau deloc bine la ornat. Si chiar ma uitam la cheesecake-ul ala si nu stiam ce sa-i pun pe deasupra. Si m-am hotarat tot la cioco, dar alba ca sa faca un usor contrast. Ma bucur ca iti place. Eu tot raman la ideea ca era mai frumos 100% pistruiat! 🙂

    • Rita, te pup! Nu am mai facut pana acum cheesecake cu ciocolata, dar sa stii ca a iesit bun! Mai ales partea de deasupra ca avea si atata alcool! 🙂 Pup!

    • Vai de mine! 2 anonimi deja! Acu' sincera sa fiu, eu una stiu ca am dat din mousse-ul ala doar la cateva persoane! 🙂 Sa nu mai fi stiut eu de la atata trascau aflat prin cioco? 😀

  6. Cheesecake-ul arata minunat si sunt convinsa ca mousse-ul e matasos si se imbina cu crema de branza si "coaja" din biscuiti exact asa cum trebuie. O adevarata inspiratie…retetele tale. Felicitari!! Si la mai multe!!! Roxa, blogger incepator.

  7. L-am facut alaltaieri! A iesit delicios de minunat! Il voi reface cu siguranta ….maine:D A fost ziua copilashului meu de 2 anisori ieri si il sarbatorim de doua ori:) asa ca ne trebuie doua torturi. Ieri a avut un succes exploziv tortul tau, asa ca pentru a doua petrecere…il voi repeta:) Multumesc mult de retete!

  8. L-am facut alaltaieri! A iesit delicios de minunat! Il voi reface cu siguranta ….maine:D A fost ziua copilashului meu de 2 anisori ieri si il sarbatorim de doua ori:) asa ca ne trebuie doua torturi. Ieri a avut un succes exploziv tortul tau, asa ca pentru a doua petrecere…il voi repeta:) Multumesc mult de retete!

  9. L-am facut alaltaieri! Am dublat cantitatile, pentru ca aveam multi invitati, si a iesit un deliciu minunat! Il voi reface….maine..pentru poimaine.:) Avem o alta petrecere (tot) pentru ziua baietelului meu dar cu alte persoane:)
    Recunosc ca petrec destul de mult timp pe blog-ul tau! si iti multumesc pentru ideile de retete excelente!

    • Mamaaaa ce de cheesecake la tine in bucatarie! :)). Ma bucur tare mult ca a avut atata succes la voi! La multi ani copilasului tau cel dulce! Iti multumesc ca ma vizitezi! Pup cu drag!

  10. Andreea, l-ai taiat cu cutit cu lama fierbinte? Sectiunea e atat de frumoasa incat nu as vrea sa casapesc asa o bunatate! Sotul tocmai si-a facut "meniul"si e musai sa fac cheesecake 🙂

    • Ziceam ca am taiat cu cutitul trecut prin apa fierbinte, ca sa se taie frumos. Si feliile s-au taiat frumos asa :). Sa-mi zici daca ai facut cheesecake-ul asta si cum ti s-a parut. Pup!

  11. Andreea imi poti spune te rog ce diametru avea tava folosita pentru acest cheesecake?
    Multumesc si scuze daca ai scris pe undeva, nu am observat!
    Cristina!

    • Cristina, diametrul tortului este de 20 cm. A iesit destul de inalt. Cred ca ai putea sa faci si intr-o forma cu diametrul de 22-23 cm. Gustul va fi la fel de bun :).

  12. Multumesc Andreea pt reteta. Am facut tortul, a iesit atat de fin, parca era de la o cofetarie faimoasa adus 🙂 Relativ usor de facut si mega-delicios. Eu am pus crema de smantana cu branza si l-am lasat cu doua straturi: pistruiat si ciocolatos.

    • Elisa, iti multumesc tare mult ca ai incercat aceasta reteta! Data viitoare am sa-l fac si eu pistruiat si ciocolatos. Ma bucur asa de mult ca v-a placut si textura lui si gustul! Eu am facut de Revelion un cheesecake cu mandarine pentru ca m-am gandit ca o sa fie fin si delicat, numai bun pentru un desert usor dupa prea multe mancaruri grele :). A fost si acesta tare bun. Te mai astept pe la mine! 🙂

  13. Buna! Cred ca este delicious acest cheesecake asa ca vreau sa il fac poimaine de ziua mamei mele. Dar cum eu tin foarte mult la ingredientele unei retete, spune-mi te rog ce marca ai folosit pentru: crema de branza, ricotta, mascarpone, frisca lichida (si ce procent de grasime), fulgi ciocolata, coniac si daca prin "extract de vanilie" de referi la esenta de vanilie sau la ce scoti din pastaile de vanilie. Multumesc anticipat!

    • Buna! Toti cei care l-au facut au spus ca le-a iesit fara probleme si le-a placut. Sper sa va placa si voua! :). Crema de branza folosesc Philadelphia, ricotta Galbani, mascarpone Galbani sau marca Mega Image, frisca lichida La Dorna 32%, fulgi de ciocolata tot de la Mega Image (aveau intr-un timp in niste borcanele de plastic cu mai multe compartimente, printre care si acesti fulgi de ciocolata), dar poti rade o ciocolata neagra pe razatoare, ies cam la fel. Ciocolata folosesc cel mai des de la Mega Image marca proprie Delhaize Noire Pure Zarbitter (200×2, in total 400g). Extract de vanilie este chiar extract, nu esenta, Nielsen Massey folosesc eu, sau extract facut in casa (dar mie nu-mi iese asa bine), poti folosi si o pastaie de vanilie, daca nu ai extract. Daca nu-ti place gustul extractului de vanilie, ai putea folosi zahar vanilat bourbon. Coniac, nu mai tin minte ce am avut in acel moment, dar de multe ori folosesc Alexandrion care merge bine la gust cu ciocolata. Am avut ceva probleme la tapetat peretii formei de tort, la asamblare, dar dupa ce s-a racit crusta, a fost ok. Sper ca am raspuns la toate :). Daca mai ai intrebari, ma gasesti aici :). Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 15 =