Butonasi cu caise si caju

0
3112
image_pdfimage_print

Fursecuri micute, gustoase, cu gust discret de caise, fragede si bune de ti se topesc in gura. Cam asa as putea sa le descriu. Se fac foarte repede, in plus le putem servi oricand. De ce? Vom vedea mai incolo acest lucru. Deocamdata sa trecem la treaba.

Ne trebuiesc:
226 g unt
150 g zahar
1 lingurita coaja de portocala
4 linguri de lapte condensat
2 pliculete de zahar vanilat
320 g faina
100 g caise deshidratate
70 g caju
Din cantitatile acestea ies vreo 2 tavi de butonasi, puteti injumatati cantitatile sau puteti face toata compozitia odata si sa folositi doar jumatate din ea, restul de compozitie o puteti pune la congelator gata preparata. Cand doriti sa faceti din nou acesti biscuitei nu trebuie decat sa scoateti compozitia de la congelator, o lasati 10 minute la temperatura camerei, dupa care puteti incepe sa coaceti biscuiteii.
Mai intai cautam niste caise deshidratate mai mari si frumoase la culoare
apoi le taiem in bucatele mici
prajim usor la cuptor caju si il taiem bucati
Intr-un castron amestecam cu mixerul untul, zaharul  si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, apoi adaugam coaja de lamaie
adaugam apoi caisele taiate bucati si caju
obtinem o pasta de genul acesta
dupa aceea adaugam o parte din faina alternand cu cele 4 linguri de lapte condensat, apoi restul de faina
impartim in 2 compozitia rezultata si din fiecare parte facem cate un sul de aluat
sulurile astfel formate le invelim in hartie de copt si le dam la frigider, sau daca nu dorim sa facem biscuitei din ambele sului de aluat, putem pune unul dintre ele la congelator.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si il taiem feliute. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius.
feliutele le punem in tava cu hartie de copt si le dam la cuptor, cam 10 minute dureaza, atat cat sa capete o culoare usor galbuie
si au iesit asa:
au un usor gust de caise
si arome de caju
foaaaarte fragede
se topesc insantaneu!:)
noua ne-au placut la nebunie!
Enjoy!
Previous articlePătrăţele de zăpadă
Next articleFursecuri cu nuci, banane si ciocolata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!