Plăcintă cu piersici

4
8623
Placinta cu piersici cu aluat crocant, umplutura delicioasa de piersici, pudrata cu zahar. O incantare de vara!
Placinta cu piersici
Fara sa spun prea multe cuvinte, va spun cu mana pe inima ca este cea mai buna placinta pe care am facut-o vreodata! Si nu pentru ca are ingrediente speciale, nu pentru ca se face greu, nu pentru ca are piersici, ci pentru ca…e facuta cu dragoste! O sa vedeti mai incolo despre ce vorbesc :).
Mie una nu prea imi plac piersicile pentru ca sunt paroase si uneori prea zemoase, fapt ce imi creeaza o stare de inconfort la mancat :)), insa imi plac tare mult nectarinele tari si crocante, parguite.
Am ajuns sa fac tarta asta dupa ce am vazut Labor Day, un film tare frumos si emotionant cu Kate Winslet. Dupa ce am vazut filmul, am zis neaparat ca trebuie sa fac si eu placinta asta! Si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel! Si…(neaparat!!!) faceti placinta impreuna cu persoana iubita, cu cei dragi! O sa vedeti ca o sa aiba un gust infinit mai bun!
Din categoria tarte, pe blog mai gasiti tarta cu mere si crema de vanilie, tarta cu capsune, sau tarta de turta dulce.
Poze din timpul prepararii nu am, dar am sa va las mai jos ingredientele.  Modul de preparare…il gasiti in cele mai frumoase 5 minute din filmul Labor Day. O sa va placa! :). Cu toate acestea, va las si eu aici in reteta varianta mea :).
Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).
  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt rece 82%
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa cu gheata
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici
  • 150 g zahar
  • 60 g amidon
  • 50 g pesmet
  • 2 lingurite zahar vanilat

Pentru inceput pregatiti aluatul: intr-un vas puneti faina cernuta impreuna cu zaharul si sarea si amestecati bine. Puneti untul rece taiat bucati si zdrobiti-l in faina cu ajutorul unei furculite pana obtineti bucatele mici de unt de marimea unui bob de mazare. Lucrati rapid astfel incat sa nu topiti untul.

Alternativ, va puteti ajuta de o razatoare pe care sa radeti untul rece si asa reusiti sa obtineti bucatele mici de unt mai repede. Pe moment ce radeti untul pe razatoare, treceti bucata de unt prin faina astfel incat untul sa nu se lipeasca de maini sau de razatoare.In acest moment trebuie sa aveti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati treptat apa si framantati rapid, fara a insista prea mult, pana se leaga aluatul.

Strangeti aluatul intr-o mingiuta pe care o aplatizati si inveliti in folie alimentara. Dati aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp pregatiti umplutura de piersici. Puneti pe foc o oala cu apa si lasati sa dea in clocot. Stingeti focul, puneti piersicile in apa clocotita si lasati-le asa in apa pentru 2 minute. Scoateti cu grija piersicile din apa cu ajutorul unei spumiere, treceti-le printr-un jet de apa rece. In acest moment le puteti scoate usor pielita.

Curatati piersicile de samburi, tocati-le cubulete si puneti-le intr-un castron impreuna cu zaharul, amidonul si zaharul vanilat.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul de la frigider, infainati usor blatul de lucru. Impartiti aluatul in 2 parti: o parte mai mare si o parte mai mica. Cu ajutorul unui sucitor intindeti partea de aluat mai mare in foaie subtire. Transferati aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 25 cm. Presati aluatul in forma de tarta si taiati marginile aluatului cu un cutit. Intepati din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite. Peste aluat presarati pesmetul intr-un strat subtire si uniform.

Turnati umplutura de piersici peste aluat nivelati bine. Intindeti si cealalta foaie mai mica de aluat cu sucitorul, asezati peste umplutura. Indepartati excesul de aluat cu ajutorul unui cutit si presati marginile astfel incat umplutura sa nu iasa la copt. Cu cutitul faceti 4 crestaturi in mijlocul placintei pentru a lasa aburii formati sa iasa din placinta in timpul coacerii.
Puneti tava cu placinta pe o tava de copt si dati tava la cuptorul incins. Eu pun mereu o tava dedesubtul formei de copt ca sa nu am surprize la copt, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii si sa se imprastie in cuptor :).
Coaceti placinta la cuptor pentru 1 ora. Daca observati ca in timpul coacerii placinta incepe sa se arda pe deasupra, acoperiti cu o hartie de copt.
Scoateti placinta de la cuptor si lasati-o sa se raceasca complet. La final o pudrati cu zahar pudra.
Enjoy! 🙂
Previous articleUn dejun sănătos
Next articleTort cu înghețată de ciocolată albă și fructe de pădure
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

  1. Din pacate nu am putut viziona modul de preparare, dar ti-as sugera sa-l prezinti tu, Andreea. Multumesc !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 17 =