Fidea cu lapte de cocos si trandafiri

0
310
Fidea cu lapte de cocos si trandafiri

Fidea cu lapte de cocos si trandafiri, un desert vegan de inspiratie Indiana, fidea fara ou aromatizata cu lapte de cocos si apa de trandafiri.

Fideaua cu lapte este, poate, cel mai cunoscut desert de la noi. Desertul  tuturor, celor mici cat si celor mari. Uneori fideaua mai era inlocuita de paste mici si groase sau de orez. Insa cele mai dulci amintiri sunt legate de fidea.

Fidea cu lapte de cocos si trandafiri

In amintirea acelor zile, astazi am pregatit fidea cu lapte, dar in varianta vegana, deci de post, o versiune inspirata din bucataria Indiana si foarte aromata.

Am folosit paste  fidelini de la Paste Baneasa, si au acelasi gust ca si fideaua pe care o stiu eu din copilarie! Fideaua aceasta s-a comportat exemplar la fiert si cu siguranta o voi mai folosi si la alte retete!

Pe blog mai gasiti cateva retete dragi mie care imi aduc aminte tot de deserturile din copilarie, precum: budinca de orez cu lapte sau orez cu lapte.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 100 g Fidelini Baneasa
  • 300 ml lapte de migdale
  • 200 ml lapte de cocos (din conserva)
  • 70 g zahar alb
  • 1/3 lingurita sare
  • 2 lingurita apa de trandafiri
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 30 g fistic
  • 1 lingurita petale de trandafiri

Pentru inceput turnati laptele de migdale si laptele de cocos intr-o cratita si dati pe foc la fiert.

Cand amestecul de lapte incepe sa fiarba, adaugati taiteii si amestecati usor.

Lasati sa fiarba timp de 5-6 minute timp in care amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.

Adaugati zaharul si sarea si amestecati din nou. Stingeti focul si puneti un capac peste cratita. Lasati cratita acoperita timp de 10 minute.

Priviti cat de frumos arata fideaua Baneasa si ce bine s-a comportat la fiert!

Ridicati capacul oalei, adaugati zaharul vanilat si apa de trandafiri si amestecati pentru ultima data.

Tocati fisticul marunt cu ajutorul unui cutit.

Turnati fideaua cu lapte in boluri, garnisiti cu fistic tocat si petale de trandafiri.

Serviti fierbinte, sau cald.

Fidea cu lapte de cocos si trandafiri

Vara se poate consuma chiar si rece de la frigider! Este delicioasa!

Enjoy!

Previous articlePlacinta greceasca cu spanac
Next articlePasca cu aluat si afine
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − ten =