Supa rece de piersici si pepene galben

0
443
Supa rece de piersici si pepene galben

Supa rece de piersici si pepene galben a ajuns pe masa noastra dintr-o intamplare. Cu toate acestea, nu ne pare rau deloc caci s-a dovedit a fi o deliciosenie! Stiti si voi, in ultima perioada se poarta mult smoothie bowls. Adica lumea nu mai bea smoothie la pahar, ci, pentru ca este vara, prefera smoothies mult mai reci cu gheata, aproape ca o inghetata sau un sorbet de fructe. Ceva de genul acesta am vrut sa fac si eu, numai ca eu nu am avut rabdare sa inghet fructele prea mult si a iesit un smoothie mult mai subtire, cam ca o supa asa. Dupa alte cateva incercari, am ajuns sa savuram toata vara supe reci de fructe! O incantare!

Desi cuvantul supa va duce cu gandul la un bol de lichid sarat si aromat numai bun de savurat iarna, iata ca si vara va puteti bucura de gustul unei supe…dulci! Pentru mine, cele mai bune sunt supele chinezesti si daca va plac si voua, gasiti AICI o lista de supe chinezesti delicioase!

Provocarea si mai mare a venit atunci cand SunFood mi-a propus sa prepar o supa rece. Asa ca nu am stat mult pe ganduri si am purces la aceasta supa delicioasa pe care v-o recomand cu toata inima! In principiu puteti folosi cam ce fructe doriti, dar sa nu folositi foarte multe tipuri si sa evitati fructele mai cremoase de genul bananelor. Eu am optat pentru piersici in compot, pentru ca imi plac mult si pentru racoritorul si deliciosul pepene galben. Puteti folosi si piersici proaspete, insa va trebui sa le curatati de coaja pentru a obtine o textura placuta. Combinatiile de fructe sunt nenumarate. insa incercati sa obtineti la final o supa nu foarte densa, insa nici foarte lichida, ci atat cat sa o puteti savura cu lingura.

Pentru o textura si mai interesanta si un aspect placut, puteti pune pe deasupra nuci, oleaginoase, diferite tipuri de seminte, fructe uscate, fulgi de cocos sau ce mai doriti voi si ce credeti ca se combina mai bine cu supa voastra. Daca e sa ma intrebati pe mine, intr-o astfel de supa rece, primele 2 elemente care nu ar trebui sa lipseasca sunt lamaia si menta. In primul rand ca lamaia mai reduce din gustul dulce, aduce o nota acrisoara supei si ajuta fructele sa nu se oxideze dupa ce le-ati pasat.

Menta, pe langa faptul ca este folosita la ornat pentru un aspect final placut, da o prospetime aparte supei si o revigoreaza. Daca nu agreati asa mult menta, va sugerez sa nu o pasati impreuna cu fructele, ci sa o folositi doar la ornat. Alternativ, puteti opta si pentru alte plante aromatice de genul: lamaita sau verbena, cimbrisor, rozmarin…etc, numai sa va asigurati ca aceste plante aromatice chiar se potrivesc cu restul ingredientelor din supa.

  • Ingrediente
  • 1 conserva piersici SunFood
  • 1/2 pepene galben (aprox 300 g)
  • 50 g migdale tocate
  • 50 g fulgi cocos
  • sucul si coaja de la 1 lamaie verde
  • frunze proaspete de menta
Supa rece de piersici si pepene galben

Pentru inceput puneti migdalele tocate intr-o tigaie non aderenta fara adaos de ulei. Prajiti la foc mic migdalele pana ce acestea capata un miros placut si devin aurii. Alternativ, puteti praji migdalele la cuptor, insa nu cred ca vreti sa deschideti cuptorul pe caldurile astea doar pentru o manuta de migdale! :). Puteti de asemenea sa le prajiti in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu le ardeti. Porniti cuptorul cu microunde in serii de cate 1 minut pana ce ajungeti la nivelul de prajire dorit. Lasati migdalele sa se raceasca complet.

Taiati pepenele in cuburi si puneti-l intr-un blender.

Supa rece de piersici si pepene galben

Desfaceti conserva de compot de piersici

Supa rece de piersici si pepene galben

Nu e nevoie sa scurgeti piersicile de sirop pentru ca aveti nevoie de o supa nu foarte groasa. Pe parcurs ce veti blendui piersicile, e posibil sa mai aveti nevoie de putin sirop.

Puneti jumatatile de piersici in blender, puneti si coaja si sucul de lamaie verde si blenduiti totul pana obtineti o supa usoara si fina. Dati supa la frigider pentru 2 ore ca sa fie cat mai rece.

Supa rece de piersici si pepene galben

Turnati supa in farfurii individuale. Garnisiti cu fulgi de cocos si migdale prajite.

Supa rece de piersici si pepene galben

La sfarsit garnisiti cu frunze proaspete de menta.

Supa rece de piersici si pepene galben

Veti obtine o farfurie cu fericire galbena ca razele soarelui, delicioasa si racoroasa!

Enjoy!

Previous articleCreveti saganaki
Next articlePateuri cu naut
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 12 =