Crostini cu porumb picant

0
5006
image_pdfimage_print

 

Nu ca nu mi-ar placea vara, dimpotriva, ba chiar o iubesc! Dar cand afara temperaturile ajung la cote fulminante, sincer…gandul la bucatarie ma face sa fug cat mai departe de ea! :)). Cu toate acestea, pentru o gustare rapida parca as aprinde putiiin de tot aragazul :). Asa ca de multe ori pregatesc bruschette pe gratar sau crostini. Zilele trecute mi-a venit ideea sa pregatesc aceste gustarele cu porumb picant si o crema de branza racoritoare ca sa mai ia din iuteala ardeiului. Nu am folosit porumb proaspat ca nu aveam ci am folosit porumbul dulce de la SunFood si tare bun a mai fost!
Ingrediente:
1 paine ciabatta
2 lingurite ulei de masline
200 g crema de branza
10 fire chives (sau 2 fire ceapa verde)
1/2 lingurita paprika afumata
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
sare
piper
microgreens (creson) sau patrunjel

 

Pentru inceput desfaceti conserva de porumb, scoateti boabele intr-o sita si treceti sita printr-un jet de apa. Scurgeti bine de tot boabele de porumb dupa care puneti-le pe prosoape de hartie absorbanta si zvantati-le bine de tot.

 

Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline. Taiati painea ciabatta in felii groase de 1 cm si puneti-le in tigaie,
prajiti-le la foc mic cateva minute pe fiecare parte. Scoateti feliile de paine pe o farfurie si lasati-le deoparte.

 

 

In aceeasi tigaie incingeti o lingurita ulei de masline si puneti porumbul. Sotati cateva minute pana ce capata o culoare placuta.

 

Adaugati paprika afumata, fulgii de ardei si condimentati cu sare si piper, mai prajiti porumbul pentru 2-3 minute pana ce aromele se imbina. Stingeti focul si lasati tigaia deoparte.
Intr-un castron puneti crema de branza , tocati chives, potriviti de sare si piper

 

Amestecati totul bine.

 

Pentru asamblare, luati o felie de paine prajita

 

Puneti deasupra o lingura de crema de branza aromata si intindeti-o pe toata suprafata feliei

 

Pe deasupra puneti cate o lingura cu varf din porumbul cel picant

 

Iar la sfarsit puneti microgreens sau patrunjel.

 

 

Repetati operatiunea cu restul feliilor de paine

 

Chemati-va prietenii si savurati crostini alaturi de ei.

 

Serviti imediat alaturi de un pahar de vin alb sec.

 

Sunt delicioase si o sa va indragostiti pe loc de ele!

 

Enjoy!
Previous articlePancakes cu porumb si blue cheese
Next articleSpaghette cu chiftele in sos de rosii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!