Chocolate chip cookies

10
880

 

Atat de bune incat pot crea dependenta! Va spun sincer ca eu una nu sunt fan ciocolata, insa uneori cand pofta de dulce te invinge, aceste cookies te vindeca de orice boala (la cap, evident! :)) ) si te fac un om fericit :). Si la un astfel de cookie nu pot servi decat o cafea mare cu lapte, fara zahar. Oh, the joy!
Ah, ce n-as da sa pot gusta o ciocolatosenie d-asta chiar acum! Cu gandul la bunatatea gustului acela, va las si voua reteta, ca poate va loveste si pe voi intr-o zi pofta de dulce (muaahhhaaa!!)
120 g ciocolata neagra 70%
30 g unt
100 g zahar alb
100 g zahar brun
2 oua
50 g cacao
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita cafea instant
2 lingurite zahar vanilat
1 praf sare
150 g picaturi de ciocolata neagra
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Topiti pe baie de abur ciocolata neagra impreuna cu untul si cafeua instant, lasati cateva minute sa se racoreasca. Intr-un bol mic amestecati faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea, lasati deoparte.

 

Intr-un bol mai mare mixati ouale cu zaharul alb, zaharul brun si zaharul vanilat timp de 2 minute. Turnati ciocolata in amestecul de oua si amestecati cu un tel. Adaugati amestecul de faina si cacao peste si amestecati usor cu o spatula. Trebuie sa obtineti un amestec lipicios. La sfarsit incorporati 100 g picaturi de ciocolata.
In tava mare a cuptorului asezati o hartie de copt. Puneti cate o lingura din compozitie, iar pe deasupra presarati in mod egal cele 50 g de picaturi de ciocolata.
Dati tava la cuptorul incins pentru 10-12 minute. Veti observa ca la inceput fursecurile se for umfla usor si vor avea o suprafata neteda. Insa dupa ce vor fi gata si le veti scoate din cuptor, vor incepe sa se crape capatand astfel un aspect “rustic” :).
Transferati fursecurile pe un gratar de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet. (voi care aveti rabdare sa se raceasca! cine n-are rabdare, atunci sa sufle cu putere! 🙂
Enjoy!
Previous articleVita cu ceapa si ardei verde 青椒牛肉片
Next articleTaitei simpli cu legume 炒面
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

10 COMMENTS

    • Aurica, atunci cand sunt calde, sunt moi ca si prajiturile negrese, iar atunci cand se racesc, sunt crocante si fragede, ca si cum ai manca ciocolata. Chiar ca sunt bune. Pup!

  1. Hmmmmmmm….minunate ! Cam cate bucati ies pe dimensiunea pe care spui tu sa le intindem(cat sa nu fie nici prea mari , nici prea mici) din aceasta cantitate ?
    Multumesc.Diana

  2. Cat de bine arata! Cafeaua e facuta si mi-ar prinde bine niste cookies pe langa ea. Daca si astea creeaza dependenta ca snickerdoodles …. nu stiu ce ma fac 😉

    • Marga, sa stii ca uneori cred ca acesti biscuitei sunt chiar mai buni decat snickerdoodles. Pentru ca pe aceia ii pregatesc in perioada Craciunului, insa pe ciocolatoseniile astea le pot face in orice perioada a anului..de unde si dependenta asta pentru cioco …:).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − six =