Ciuperci cu bambus

21
17286
image_pdfimage_print
Este un fel de mancare foaaarte raspandit si foaaarte indragit in China. Se prepara extrem de usor si nu necesita decat cateva ingrediente. Adica acestea:
3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
8 ciuperci shiitake
2 catei de usturoi
3 lingurite de ulei vegetal
4 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez
1 lingurita amidon de porumb
un praf de sare
1 lingurita zahar

 

mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute

 

bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa! au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

 

buun, deci taiem bambusul in cubulete

 

in wok incingem uleiul

 

scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

 

punem la calit usturoiul tocat

 

lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate

 

dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus

 

mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre

 

vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin

 

mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu

 

amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos

 

punem pe un platou sau pe o farfurie si servim

 

sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate

 

de asemenea sunt si foarte aratoase

 

se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea

 

Sper sa va placa!

 

Pofta buna!
Previous articlePrajitura desteapta
Next articleTarta cu ciuperci
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Oh, ce incantata sunt de aceasta reteta! Este de post, placuta si trebuie sa incerc neaparat combinatia! Multumesc frumos ca te-ai gandit la mine si voi savura cat de repede preparatul! O duminica minunata!

  2. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi 🙂

  3. Andreea Alina, si eu am avut cam aceeasi reactie cand l-am vazut prima data. Incerc acum sa vad daca il pot gasi in stare naturala, nu la cutie. Inca n-am gasit proaspat.

  4. Alexandrina, am gasit intr-o zi bambus la borcan la magazinul Mega Image, dar nu am luat, nu stiu cum este. Si am vazut si la Carrefour la cutie, dar nici pe acela nu l-am incercat :)Presupun ca este la fel ca orice conserva.

    • Alicee, ma bucur mult ca ti-a placut! Multi au fost susceptibili cand au incercat pentru prima data bambusul conservat. Tie cum ti s-a parut? :). Sa folosesti bambusul ramas din borcan in maxim 3 zile, dupa aceea nu mai este bun.

  5. Am incercat si eu sa gatesc ceva cu bambus. dar cred nu era bambusul care trebuia. Nu arata ca in poza ta. era lunguiet si se farama daca il taiai. Asa ca am inlocuit in retete bambusul cu morcovul. Asa e bambusul ori conserva nu era buna.
    Imi plac ciupercile negre, de aceea te rog sa imi spui daca se pune si ardei gras verde bucati am mancat undeva dar nu stiu cum se prepara.
    Adrian
    (ps sa stii ca unde gasesc o reteta care ma intereseaza intervin) speri sa nu te superi.

  6. Bambusul la conserva se gaseste sub mai multe forme, e si din acesta, e si cubuluete, e si lamele. si fasii mai lungi, si taiat ff subtire…deci nu e neaparat ca nu era bun, probabil ca nu ai gasit sub forma din aceasta ca aici. In alta ordine de idei, scriam in postare ca are un miros tare ciudat. Multa lume are impresia ca dupa miros, este stricat si il arunca. Nu, nu este stricat, insa asa miroase bambusul la conserva. Despre reteta cu ciuperci negre si ardei gras verde nu stiu sa-ti spun, ca nu cred ca am intalnit-o in aceasta formula :). Nu ma supar deloc, poti interveni de cate ori simti nevoia :).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here