Ciuperci cu bambus

0
17428
image_pdfimage_print
Este un fel de mancare foaaarte raspandit si foaaarte indragit in China. Se prepara extrem de usor si nu necesita decat cateva ingrediente. Adica acestea:
3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
8 ciuperci shiitake
2 catei de usturoi
3 lingurite de ulei vegetal
4 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez
1 lingurita amidon de porumb
un praf de sare
1 lingurita zahar

 

mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute

 

bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa! au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

 

buun, deci taiem bambusul in cubulete

 

in wok incingem uleiul

 

scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

 

punem la calit usturoiul tocat

 

lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate

 

dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus

 

mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre

 

vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin

 

mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu

 

amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos

 

punem pe un platou sau pe o farfurie si servim

 

sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate

 

de asemenea sunt si foarte aratoase

 

se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea

 

Sper sa va placa!

 

Pofta buna!
Previous articlePrajitura desteapta
Next articleTarta cu ciuperci
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!