Salata cu ton si naut. Cum se face? Sunt sigura ca ati mancat de foarte multe ori acest fel de salata atunci cand vreti sa incropiti rapid un fel de mancare sanatos sau atunci cand va doriti un pranz sanatos pentru a doua zi la birou. Astazi va propun salata cu naut si ton intr-o varianta putin altfel. Pe langa faptul ca am adaugat naut si ton, am optat si pentru niste crutoane crocante coapte in casa, iar pentru o culoare deosebita si un gust aparte am adaugat si cateva fructe physallis. Bineinteles, voi, daca nu doriti, puteti sa nu adaugati. In plus, puteti adauga si alte legume sau masline sau chiar avocado. De asemenea puteti adauga porumb sau bucatele de cartofi fierti. Dupa cum spuneam, eu am optat pentru naut de la SunFood pentru ca mi se pare tare potrivit pentru aceasta salata.
- Ingrediente:
- 1 conserva naut SunFood
- 1 conserva mica de ton
- 15 rosii cherry
- 1/2 castravete fabio
- 1 ceapa rosie mica
- 5-6 ridichi
- 3-4 fructe physallis (optional)
- 1 bagheta mica paine veche
- 2 linguri ulei masline
- piper
- Pentru dressing:
- 2 linguri otet de vin
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- frunze proaspete de busuioc
Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Taiati cuburi bagheta de paine si puneti cuburile intr-o tava. Presarati ulei de masline si piper proaspat macinat. Amestecati totul bine si dati la cuptorul incins pentru 10 minute pana ce obtineti crutoane aurii. Lasati deoparte sa se raceasca complet.
Pregatiti legumele: taiati castravetele pe lung in doua bucati. Cu ajutorul unei lingurite curatati castravetele de samburi
Desfaceti conserva de naut, treceti nautul printr-un jet de apa dupa care scurgeti-l bine intr-o sita.
Tocati ceapa foarte fin, rosiile cherry in doua, castravetele in cuburi mici, ridichile in rondele subtiri.
Pregatiti dressing-ul: intr-un castron puneti otetul, uleiul, sare si piper. Amestecati totul bine pana ce obtineti o emulsie.
Puneti toate legumele intr-un castron si adaugati dressingul peste ele, amestecati totul bine.
La sfarsit adaugati crutoanele de paine si amestecati totul din nou.
Transferati salata pe un platou. Presarati din loc in loc bucati de ton scurse din conserva.
Taiati fructele physallis in doua si presarati-le din loc in loc.
Garnisiti cu frunzulite proaspete de busuioc.
Este delicioasa!