Cupcakes cu lamaie si bezea elvetiana cu unt
Tot anul astept zilele insorite de primavara care sa-mi aduca bucuria aceea unica in suflet, sa vad cum da frunza verde, sa ma bucur de mirosul copacilor infloriti. Mereu ma emotionez cand vad florile de cires japonez-sakura- si imi pare atat de rau ca nu pot sa le admir mai mult timp! Dintre toate anotimpurile, primavara mi se pare cea mai scurta, insa poate tocmai de aceea este atat de intensa si atat de bogata in culori pastelate si flori aromate. Sunt nascuta primavara, iar anotimpul acesta mi se potriveste de minune! Simt si respir primavara in fiecare zi!
De cativa ani incoace am inceput sa aduc primavara si in farfuria mea, fie ca este vorba despre un preparat sarat, fie ca este vorba de un desert. Prefer multe salate verzi sau colorate, tarte cu legume si seminte sau paste cu pesto verde cu leurda. Cat despre dulciuri, ele sunt usoare, nu foarte dulci, cu fructe sau note de citrice sau exotice, delicate si pufoase ca un norisor. Toate au culori pastelate, decorate cu flori si ornamente colorate.
Cupcakes cu lamaie si bezea elvetiana sunt unul dintre deserturile acestea despre care am vorbit mai sus. Ele intruchipeaza dulcele acela suav, elegant, copilaresc dar si haios. Pregatirea acestor cupcakes este o incantare mai ales daca ii invitati si pe cei mici cu voi in bucatarie sa le orneze. Eu am petrecut niste momente minunate impreuna cu nepotica mea alegand ornamentele care sa se potriveasca cu crema de bezea elvetiana cu unt a brioselor si cu florile comestibile.
- Ingrediente pentru 12 cupcakes:
- Pentru briose:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 50 ml ulei
- 150 g zahar
- 3 oua
- 100 ml iaurt
- 1 lamaie
- 7 g praf de copt Dr. Oetker
- 1 praf sare
- 1 plic Finesse vanilie Bourbon Dr. Oetker
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron amestecati faina, sarea si praful de copt. Radeti coaja de la lamaie si stoarceti sucul de la lamaie. Intr-un alt castron incapator mixati untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Dupa ce s-au amestecat bine, adaugati uleiul continuati mixarea. Incorporati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, dupa care adaugati si iaurtul. La final amestecati cu ajutorul unei spatule faina, praful de copt si sarea.
Puneti hartiute speciale pentru briose in tava de copt pentru briose si impartiti toata compozitia in mod egal. Dati tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, pana cand acestea sunt usor aurii pe deasupra. Lasati-le sa se raceasca complet.
- Pentru crema de bezea elvetiana cu unt:
- 4 albusuri de ou
- 200 g zahar alb
- 1/2 lingurita sare
- 200 g unt moale la temperatura camerei
- 200 g crema de branza
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
- Pentru décor: ornamente Dr. Oetker
- Flori comestibile
- (Optional) colorant alimentar
Amestecati albusurile, zaharul si sarea intr-un bol si puneti pe baie de aburi pana obtineti un amestec cald la atingere, in care nu se mai simte zaharul si care atinge 60-65 grade Celsius. Luati bolul de pe baie de aburi si mixati cateva minute pana obtineti o bezea ferma si lucioasa, avand grija ca bolul in care ati mixat sa se fi racit complet. Adaugati untul moale la temperatura camerei si mixati pana obtineti o crema fina. Incorporati crema de branza si extractul de vanilie. In acest moment puteti imparti crema in mai multe boluri si sa o colorati dupa preferinta cu colorant alimentar. Eu am optat pentru roz, galben si portocaliu. Puteti lasa insa crema alba fara a o colora. Puneti crema in posuri cu duiuri zimtate si creati diferite tipuri de flori sau rozete. Ornati dupa dorinta cu flori comestibile, ornamente, perlute.
Lasati-va dusi de imaginatie, visati, fiti creativi si daruiti celor dragi cele mai frumoase cupcakes! Iar daca participati la campania Dr. Oetker din aceasta primavara, puteti castiga premiul cel mare-o masina si premii lunare – câte 6 trotinete electrice sau unul dintre cele 11 premii saptamanale a cate 1000 RON. Trebuie doar sa inscrieti codul unic de pe etichetele promoționale prin SMS la 1816 sau pe www.droetker.ro.
Succes!