Naut cu spanac si oua ochiuri

0
2927

 

La noi in familie, atunci cand ne trezim duminica putin mai tarziu, se prefera brunch-ul. Nelipsite sunt pancakes cu ovaz si banane, cafea si ceai. Insa, uneori cand ne dorim un mic dejun mai consistent dar care sa nu ne pice greu la stomac, pregatim un mic dejun la tigaie delicios pe care il servim…direct din tigaie! 2 felii de paine prajita in plus sunt de ajuns ca sa ne sature si sa ne fie indeajuns pana la cina!
Tipul asta de mic dejun poate capata multe forme, arome si culori, spre exemplu poate fi si Shakshuka. Dar la fel de bine poate sa fie si naut! Deliciosul naut de la Sun Food ne scoate mereu din incurcatura atunci cand ne dorim o gustare rapida si satioasa!
 Ingrediente:
100 g spanac baby
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita sumac
2 oua intregi
sare
piper
cimbrisor proaspat
busuioc mov uscat (optional)

 

 

Intr-o tigaie mica incingeti uleiul de masline, adaugati usturoiul tocat marunt, chimionul si sumacul, lasati aromele sa se intrepatrunda.

 

Desfaceti conserva de naut, scurgeti nautul bine si adaugati-l in tigaie.

 

Presarati boiaua dulce si caliti bine nautul pana ce capata o culoare usor roscata.

 

Puneti spanacul deasupra,
amestecati usor, puneti pe tigaie un capac si lasati asa 2-3 minute pana ce spanacul se inmoaie.

 

Condimentati cu sare si piper. Cu ajutorul unei linguri faceti doua gropite in amestecul de naut si spanac

 

Spargeti primul ou si asezati-l cu grija in prima gropita

 

Puneti-l si pe cel de-al doilea in acelasi mod
Puneti din nou capacul peste tigaita si lasati ouale sa se gateasca la foc mic, pana ce se incheaga si devin ferme, avand grija sa lasati galbenusul inca moale.

 

Luati tigaita de pe foc, condimentati din nou totul cu sare si piper, iar pe deasupra presarati busuioc mov uscat pentru o culoare aparte

 

Decorati, daca doriti, cu frunzulite si flori proaspete de cimbrisor

 

Seviti alaturi de felii de paine prajita

 

Daca incepeti ziua cu un astfel de mic dejun, sigur o sa va mearga bine toata ziua! 🙂

 

Enjoy!

 

Previous articleTartine cu piersici si branza albastra
Next articleFood Revolution Day la Conac pe 20 mai, ora 10:30
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + fifteen =