Prajitura cu prune si blat crocant

4
5957
image_pdfimage_print
O alternativa la pandispanul clasic cu fructe este si acest gen de prajitura. Eu sunt de parere ca prajitura asta cu smantana se potriveste cel mai bine cu prunele de toamna. Iar cand peste prajitura mai pui si niste fulgi de migdale, totul se transforma intr-o simfonie de vara! :))
Tava mea a fost una foarte mare, asa ca am adaptat cantitatile. Pentru o tava mai mica, puteti pune 3 sferturi din cantitate.
Ingrediente pentru o tava foarte mare 37×41 cm:
400 g faina
400 g smantana
4 oua
300 g zahar pudra
700 g prune
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita sare
Pentru blatul crocant:
150 g faina
100 g zahar tos
100 g unt
fulgi de migdale
Incingem cuptorul la 180 grade Celsius.  Alegem prune bine coapte, le spalam si le stergem cu un prosop curat
 
le taiem in doua si le lasam deoparte
Intr-un bol punem zaharul pudra
apoi adaugam 400 g de smantana, mixam totul bine, apoi am adaugam zaharul vanilat, sarea si apoi cele 4 oua
incorporam incet faina amestecata cu praful de copt
Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunile  30cmx35 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina
trecem prunele prin putina faina apoi le asezam peste aluatul din tava
mai presaram putin zahar pudra pe deasupra si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute
intre timp pregatim blatul crocant:
punem intr-un castron untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale
amestecam repede totul cu mainile pana obtinem niste firmituri din aluat
Scoatem tava de la cuptor
presaram peste prajitura firmiturile de aluat
peste aluat am presaram restul de fulgi de migdale, mai dam la cuptor inca 15 minute
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca  complet la temperatura camerei.
Portionam prajitura in bucati generoase
 Si servim cu pofta alaturi de cei dragi
Enjoy!
Previous articleBaclava turceasca
Next articleCurs CHINEZA PENTRU INCEPATORI 初级汉语课程
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

  1. La prajiturile cu prune e neaparat nevoie de aluat cu multa faina?
    Imi face cu ochiul prajiturica asta,dar ma cam sperie cantitatea de faina(iar smantana as inlocui-o cu iaurt).

    • Buna! Tava mea a fost foarte mare, lucru pe care eu nu l-am mai specificat in reteta si imi pare rau pentru asta! Voi modifica postarea si voi specifica. Avand in vedere ca aluatul nu contine nicio alta grasime de tip unt sau ulei, smantana este ok aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here