Este o tarta delicioasa si reprezinta aperitivul perfect. Pentru iubitorii de ciuperci, este deliciul absolut, mai ales ca se poate savura si ca gustare si ca fel de mancare. Am facut aceasta tarta dupa gustul meu, combinatiile pot varia, insa asa am considerat eu ca ar trebui sa fie si sa arate. Sa va spun ce am pus in ea si cum am pregatit-o, atunci.
Pentru blat am folosit:
150 g unt
250 g faina
1 praf de sare
1 galbenus de ou
60 ml apa rece
Din toate acestea am format repede de tot un aluat faramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Atat de repede am facut operatiunea, incat am uitat sa si fac poze 🙂
Apoi am incins cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru umplutura mi-au trebuit:
700g ciuperci champignon
50 g unt
1 ou
1 praf de sare
piper dupa gust
50 g cascaval afumat
iar pentru topping
100 g cascaval ras (eu am folosit 3 tipuri, mozzarella, edam si cheddar)
Ciupercile le-am taiat bucati mai mari, le-am calit in unt pana a scazut toata zeama lasata, le-am sarat, le-am piperat si apoi le-am lasat la racit.
dupa ce s-au racit am adaugat oul, am amestecat bine si am lasat deoparte
Din aluatul de la frigider am intins o foaie
am asezat foaia in forma de tarta tapetata cu unt, am intepat din loc in loc foaia cu o furculita si am dat forma la cuptorul incins pentru 10 minute
Dupa 10 minute arata cam asa
peste foaia coapta pe jumatate am pus bucati de cascaval afumat (probabil ca puteti sa sariti peste acest pas, dar mie mi s-a parut tare interesanta combinatia de cascaval afumat si ciuperci, plus ca la final, in combinatie cu acest cascaval ciupercile vor capata o consistenta cremoasa irezistibila)
peste cascaval am asezat compozitia de ciuperci
Deasupra tartei am presarat cele 3 tipuri de cascaval, am dat totul la cuptor pentru 30 de minute
garnisim cu patrunjel proaspat si servim calda
Sa aveti pofta!
Grozav mai arata! Si nu, nu ai exagerat cu pozele. Ele mi-au facut pofta si mi-au dat curaj sa incerc si eu. Pana acum am mancat cu praz si inca visez la ea! Felicitari!
Exagereaza cu pozele cat vrei. :))
Una mai faina ca alta. Foarte bine suna combinatia. W-end fain, Andreea 🙂
VIN CU O INVITATIE LA UN JOCULET"STAFETA PRIETENIE" DACA VREI SA-L FACI ,TRECI PE LA MINE SI VEZI DESPRE CE-I VORBA:))
Chiar ca lipseste niste sunculita, daca tot ai facut-o cu cascaval…Eu sunt fan tarte, am facut o gramada. Te invit la mine pe blog sa le "degusti" 😉
O saptamana minunata iti doresc!
Multumesc, doamna Elena!Tarta asta am facut-o cu ingredientele care imi plac mie, imi pare rau ca nu am gasit mai multe feluri de ciuperci, cred ca iesea si mai buna.
Andreea, multumesc mult!atunci cand am facut pozele la tarta era un soare caldut de dimineata…asa placut era…
Just me, uite acum ma duc sa ma dau si eu un ochi la tine. Imediat ajung.
Liana, esti un guru al tartelor! Super tare! Acum am de unde ma inspira!Multumesc!
daca-i tarta, hop si eu:)))
E grozava cu ciuperci!
O zi minunata, Andreea.
Data viitoare o sa fie cu ciuperci si inca alte cateva chestii, inca ma gandesc ce sa mai pun la ea 🙂
Buna:) chiar in seara asta am facut o tarta cu ciuperci ,in combinatie cu branza ricotta si nuci:)
Mmm…cu nuci! Super idee! Sigur a iesit tare gustoasa!
tarta cu somon si praz este bestiala!
Am incercat si eu astazi reteta, am fost foarte entuziasmata insa blatul a fost foarte faramicios chiar si dupa ce l=am scos de la frigider, abia l=am putut intinde, s-a faramat si cand l-am asezat in forma, iar la final cand am scos totul din cuptor, tarta este buna la gust insa nu se poata taia, blatul este ca un biscuite faramat. Oare de ce?