Tarta cu ciuperci

0
3502
image_pdfimage_print

 

Este o tarta delicioasa si reprezinta aperitivul perfect. Pentru iubitorii de ciuperci, este deliciul absolut, mai ales ca se poate savura si ca gustare si ca fel de mancare. Am facut aceasta tarta dupa gustul meu, combinatiile pot varia, insa asa am considerat eu ca ar trebui sa fie si sa arate. Sa va spun ce am pus in ea si cum am pregatit-o, atunci.

Pentru blat am folosit:
150 g unt
250 g faina
1 praf de sare
1 galbenus de ou
60 ml apa rece
Din toate acestea am format repede de tot un aluat faramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Atat de repede am facut operatiunea, incat am uitat sa si fac poze 🙂

Apoi am incins cuptorul la 180 grade Celsius.

 Pentru umplutura mi-au trebuit:
700g  ciuperci champignon
50 g unt
1 ou
1 praf de sare
piper dupa gust
50 g cascaval afumat
iar pentru topping
100 g cascaval ras (eu am folosit 3 tipuri, mozzarella, edam si cheddar)

Ciupercile le-am taiat bucati mai mari, le-am calit in unt pana a scazut toata zeama lasata, le-am sarat, le-am piperat si apoi le-am lasat la racit.

 dupa ce s-au racit am adaugat oul, am amestecat bine si am lasat deoparte
 Din aluatul de la frigider am intins o foaie

 

 am asezat foaia in forma de tarta tapetata cu unt, am intepat din loc in loc foaia cu o furculita si am dat forma la cuptorul incins pentru 10 minute
 Dupa 10 minute arata cam asa

 

 peste foaia coapta pe jumatate am pus bucati de cascaval afumat (probabil ca puteti sa sariti peste acest pas, dar mie mi s-a parut tare interesanta combinatia de cascaval afumat si ciuperci, plus ca la final, in combinatie cu acest cascaval ciupercile vor capata o consistenta cremoasa irezistibila)
 peste cascaval am asezat compozitia de ciuperci

 

 Deasupra tartei am presarat cele 3 tipuri de cascaval, am dat totul la cuptor pentru 30 de minute
garnisim cu patrunjel proaspat si servim calda
Sa aveti pofta!
Previous articleCiuperci cu bambus
Next articleSupa chinezeasca de ou/Eggdrop soup 鸡蛋汤
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!