Budinca de chia cu piersici

0
4827

 

Nu de putine ori ni nutritionistii ne spun sa nu sarim peste micul dejun. Si tot ei spun ca un mic dejun trebuie sa nu fie prea greu, insa ales cu grija pentru ca el este cel care ne da energie si tonus bun pentru toata ziua.
Cu aceasta ocazie recunosc ca intr-un timp (a se intelege vreo 2 luni la rand :)) ) am tot mancat la micul dejun budinca de chia. Mi-a placut atat de mult incat am crezut ca o sa mi se faca rau la un moment dat! :). Apoi cand am ales sa mananc altceva la micul dejun in afara de chia, trebuie sa recunosc ca m-am gandit destul de mult, pentru ca nu puteam gasi un mic dejun mai perfect decat acesta.
Pe parcursul celor doua luni de zile am tot schimbat gustul budincii mele de chia. Uneori pe post de indulcitor puneam 2-3 curmale puse in blender impreuna cu laptele de migdale, alteori adaugam scortisoara si banane, in alte dati puneam capsune sau zmeura, uneori nuci si seminte…toate se combinau atat de bine impreuna cu chia!
Zilele trecute mi s-a facut din nou dor de budinca de chia, dupa ce nu mai mancasem de luni bune. Si pentru ca nu aveam alte fructe proaspete la indemana, m-am gandit sa o combin cu delicioasele piersici in compot de la Sun Food.
Ingrediente:
5 linguri seminte de chia
2 linguri fulgi de ovaz
100 ml lapte migdale
100 ml lapte de cocos
2 lingurite de miere

 

 

Intr-un blender puneti 6-7 jumatati de piersici impreuna cu 2 linguri de compot

 

Porniti blenderul si blenduiti pana ce obtineti o crema fina. Adfaugati laptele de migdale, laptele de cocos si mierea.

 

 

Turnati lichidul obtinut intr-un borcan mare sau impartiti compozitia in borcane mai mici

 

Adaugati semintele de chia

 

apoi fulgii de ovaz

 

amestecati totul bine si agitati borcanul pana ce semintele si fulgii de ovaz sunt perfect incorporate. Lasati borcanul peste noapte in frigider.

 

A doua zi de dimineata la micul dejun puteti servi in pahare, sau direct din borcanele mici deja pregatite.

 

Pe deasupra puneti cubulete de piersici si frunze proaspete de menta

 

 Daca mancati mai dulce, puteti picura pe deasupra si putina miere

 

 

 Are un gust deosebit si o aroma aparte.

 

Enjoy!

 

 

Previous articleTort cu panna cotta si capsune
Next articleTort cu mousse de morcovi
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =