Prajitura cu ciocolata si cocos de post cu blat moale si pufos, crema de nuca de cocos aromata. Un deliciu despre care nici nu au putea spune ca este de post! Fara modestie, va spun ca este cea mai buna prajitura vegana!
Daca va place nuca de cocos sau daca va place combinatia de ciocolata si nuca de cocos, sa stiti ca aceasta prajitura este pentru voi!
Prajitura aceasta este foarte usor de facut, blatul se prepara intr-un singur castron, deci aici nu sunt probleme sau dificultati :). Nici crema nu se face prea greu, insa ea necesita un pas in plus: fierbere. Dupa ce s-a fiert, se pune din loc in loc cu lingura in compozitia de blat. Va povestesc imediat despre ce este vorba :).
Eu am copt prajitura intr-o tava patrata, insa, daca doriti, o puteti face si intr-o forma rotunda sau chiar dreptunghiulara. Tava mea a fost relativ mica, daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare, dublati cantitatile.
Pe blog mai gasiti si alte retete cu nuca de cocos: Tort cu ciocolata si nuca de cocos, sau un tort delicios pe care l-am facut de sarbatori: tort cu cocos si fructe de padure.
Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).
- Ingrediente ( o tava cu dimensiunile 23×23)
- pentru blat:
- 200 ml lapte de cocos (din conserva)
- 50 ml ulei
- 30 g unt de cocos topit
- 1 lingura otet
- 1/2 lingurita sare
- 150 g zahar
- 2 lingurite zahar vanilat
- 220 g faina
- 40 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru crema:
- 100 g fulgi nuca de cocos
- 70 g zahar
- 150 g lapte de cocos (din conserva)
- 20 g amidon de porumb
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita zahar vanilat
Pentru inceput, pregatiti crema de cocos: intr-o craticioara puneti toate ingredientele, amestecati bine si dati craticioara pe foc. Aduceti la punctul de fierbere si amestecati incontinuu pana ce obtineti o crema groasa. Dati craticioara deoparte si lasati sa se raceasca.
Intre timp, pregatiti blatul: incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron puneti ingredientele umede: laptele de cocos, otetul, uleiul, untul de cocos topit si amestecati bine. Dupa care adaugati zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecati din nou pana ce zaharul s-a topit. Peste toate adaugati faina cernuta, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amestecati totul incet cu un tel pana ce obtineti o compozitie omogena.
Turnati amestecul intr-o tava unsa cu putin ulei, nivelati cu ajutorul unei spatule. Din crema de cocos obtinuta luati cate o lingura si puneti din loc in loc in tava peste compozitia de blat. Cu ajutorul unui cutit amestecati usor, astfel incat sa obtineti un aspect marmorat si sa distribuiti crema in blat.
Dati tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute pana ce prajitura este coapta. Faceti testul cu scobitoarea infigand scobitoarea mai intai intr-o zona in care aveti cu preponderenta blat. Ideea este ca pe scobitoare sa nu aveti urme de blat. Crema deja este fiarta si apoi coapta, deci aici nu ne putem astepta ca ea sa nu fie gatita.
Scoateti tava de la cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet.
Taiati prajitura in patrate si serviti! Blatul este atat de pufos, iar crema este delicioasa!
Enjoy!