Prajiturele cu nuci si cafea

6
9226
image_pdfimage_print

 

Dragii mei, eu in continuare sunt in pregatiri cu foodie gifts, asa ca astazi va aduc o noua idee de cadou comestibil pe care puteti sa il faceti celor dragi. Bineinteles ca puteti sa faceti prajiturelele astea si pentru voi acasa, sau de ce nu, sa il asteptati pe Mosul cu ele sub brad :). Alte idei de cadouri comestibile gasiti AICI.

Ingrediente:

  • 200 g miez nuca copt la cuptor
  • 2 oua
  • 100 g smantana acra
  • 50 g unt topit
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30 g cafea macinata
  • 1 lingurita extract de cafea
  • 120 g faina
  • 1 praf sare

pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri espresso tare
  • 1/2 lingurita extract de cafea
  • 25 jumatati de miez de nuca

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol bateti bine ouale impreuna cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul. Adaugati untul topit, extractul de cafea si smantana acra si incorporati. Intr-un alt bol amestecati praful de copt, cafeaua macinata, faina si sarea, amestecati bine. Adaugati mixul de faina peste ingredientele lichide si amestecati usor. Intr-un blender macinati nucile si adaugati-le la compozitia formata.

Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati tava la cuptorul incins pentru 25-30 minute pana ce este rumena pe deasupra. Faceti testul cu scobitoarea. Eu am avut o tava de silicon cu patratele si am copt prajiturelele direct in ea.

Scoateti tava de la cuptor, lasati sa se raceasca complet. Cu ajutorul unui cutit zimtat taiati prajitura in patratele.

Pentru glazura, intr-un bol amestecati zaharul pudra cu espresso si extractul de cafea si amestecati usor pana ce obtineti o glazura groasa ca o smantana. Luati cate un patratel de prajitura si treceti o latura a lui prin glazura. Puneti patratelul pe un gratar de bucatarie pentru a permite glazurii sa curga uniform. Pe fiecare patratel asezati cate o jumatate de nuca. Cat timp vor sta pe gratarul de bucatarie, este posibil ca glazura sa mai curga uneori de pe prajturele, insa doar pana va incepe sa se usuce. Lasati prajiturelele pe gratar pentru 4-5 ore pentru ca glazura sa se intareasca complet. Se pastreaza la temperatura camerei, intr-un loc ferit de umezeala.

Sunt tare bune alaturi de un pahar cu lapte sau o cafea.

Previous articleTort cu ciocolata fara faina, fara zahar
Next articleCoronita de bezea cu sos de piersici si fructe rosii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

6 COMMENTS

  1. Acum am descoperit rețetă ta.
    Sunt încântată de aceasta combinație și arată tare bine. Musai tb să o fac.
    Am încercat alte rețete dar nu arătau așa.
    Mulțumesc. Rețetele încercate de pe site-ul tău sunt minunate – vezi tarta cu migdale și prune caramelizate..

  2. Am venit aici pentru pasca fara blat, e deja la cuptor 😘❤️ dar bineînțeles că deja pregătesc ingredientele și pentru aceste prăjiturele, arată nebunie ! 🤦😯🥳Mulțumesc că împărtășești și celor mai puțin pricepuți !!! 💐❤️😘🤗 Încă o dată Paște fericit !!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here