Pavlova cu ananas si rodii

7
1031

 

Nu credeam ca am sa o spun vreodata, dar…a inceput sa-mi placa Pavlova! :))). Dupa cum va spuneam si cand am pregatit Black forest Pavlova, pentru mine, acest tip de desert este prea dulce si cam migalos de facut. Diferenta dintre atunci si acum este faptul ca acum am cuptor cu ventilatie si stand mixer :). Happy me! :). De asemenea, de data asta am pregatit o pavlova mai usoara, cu multe fructe, asa ca sa-mi aminteasca de vara si de zilele ei frumoase. Si desi nu e nici macar primavara, am folosit fructe de sezon: rodii si ananas. Rodiile au fost proaspete, insa ananas am folosit din conserva de ananas bucati in sirop slab indulcit de la Sun Food.  Atat de mult imi place ananasul acesta, incat l-as putea manca oricand. Iar intr-un desert ca Pavlova, se potriveste de minune!
Ingrediente:
pentru 2 blaturi cu diametrul de 20 cm:
6 albusuri de ou la temperatura camerei
1 praf de sare
300 g zahar (cu granulatie fina)
1 lingura amidon
1 lingura otet alb
2 lingurite zahar vanilat

 

Incingem cuptorul la 100 grade Celsius.
Intr-un vas punem albusurile de ou impreuna cu praful de sare. Incepem si mixam albusurile pana incep sa formeze o spuma densa. Incepem si adaugam zaharul treptat, cate o lingura. Nu adaugam alta lingura de zahar pana ce zaharul din albusuri nu s-a topit complet. Continuam pana ce terminam toata cantitatea de zahar. Observam ca bezeaua deja este ferma si lucioasa. O testam cu degetul: luam din castron o cantitate mica de compozitie intre degete. Daca simtim zahar in compozitie, continuam sa mixam pana ce tot zaharul s-a topit.  Continuam mixarea cu zaharul vanilat, otetul si amidonul.

 

Luam tava mare a aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Pe hartie trasam cu ajutorul unui inel de tort 2 cercuri cu dimensiunea de 20 cm. Impartim compozitia in mod egal in cercuri si nivelam usor cu spatele unei linguri  * In poza, la mine se vad 3 blaturi pentru ca eu am folosit unul pentru un alt desert.
Dam tava la cuptor pentru 2 ore pana ce blaturile s-a copt, stingem cuptorul si lasam blaturile asa in cuptorul cu usa intredeschisa pentru o ora, sau cel mai bine peste noapte.

 

pentru umplutura:
1 conserva ananas bucati Sun Food 565 g
2 rodii
50 g zahar
2 lingurite amidon
300 ml smantana lichida pt frisca
zahar vanilat
menta proaspata
Mai intai vom prepara un sirop de rodii: desfacem o rodie si curatam bobitele, dupa care le punem intr-un robot de bucatarie. Le mixam pentru 10 secunde pana cand bobitele isi elibereaza sucul.

 

Turnam amestecul intr-o sita pusa deasupra unui bol si lasam sa se scurga tot sucul. Cu spatele unei linguri pasam toata compozitia. Turnam sucul intr-un ibric impreuna cu zaharul si amidonul. Fierbem pe foc timp de 2 minute dupa care lasam compozitia sa se raceasca.

 

Desfacem cutia de ananas, punem bucatelele de ananas intr-o sita si le scurgem bine. Desfacem cealalta rodie si curatam bobitele de rodie. Acum ca avem pregatite toate ingredientele, putem sa montam pavlova noastra.
 Mixam smantana lichida (rece, de la frigider) impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca spumoasa.

 

Pe platoul de servit punem primul blat de bezea, peste care punem o jumatate din cantitatea de frisca.

 

Turnam in fir subtire siropul de rodii

 

Puteti pune cat de mult doriti 🙂

 

Pe deasupra presaram o parte din bobitele de rodie si ananas crocant
Asezam si cel de-al doilea blat de bezea.

 

Repetam toate celelalte operatiuni: sirop de rodie, ananas, bobite de rodie, dupa care presaram cateva frunzulite de menta proaspata

 

 

 

 Nu trebuie sa fiti foarte creativi la acest desert si nici nu aveti nevoie de tehnici speciale pentru a-l orna

 

Este cel mai dezordonat desert cu putinta insa cel mai dulce si mai delicat.

 

 Se poate servi imediat,

 

 dar rezista la fel de bine si pana  a doua zi

 

Enjoy!
Previous articleBiscuiti cu ovaz, unt de arahide si merisoare
Next articlePui cu legume si urechi de lemn
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

7 COMMENTS

    • Si mie imi da mari batai de cap bezeaua asta! Am mai zis si o mai zic :), nu sunt fan bezele nici la mancat, nici la facut! Am facut pavlova si fara cuptor cu ventilatie si a iesit dupa ce m-am chinuit un pic. Numai ca acele cuptoare clasice pe gaz au putere mai mare de coacere si tind sa arda bezeaua. Spre exemplu, cuptorul meu pe gaz nici macar nu indica gradele, ci avea 4 trepte mari si late, deci eu nicioidata nu stiam temperatura exacta in timpul coacerii :)). De aceea intr-un cuptor din asta clasic poti coace pavlova si bezele cu usa cuptorului intredeschisa.

    • MIhaela, esti o draguta! Sa stii ca am testat pavlova si in cuptorul clasic si iese. Singurul impediment ar fi ca uneori bezeaua capata o culoare usor galbuie. Dar nu in toate cazurile. Deci…poti sa o faci oricand si cu cuptor clasic! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 7 =