Trandafirasi cu nuci, scortisoara si nucsoara

16
922

 

Ei, bun! M-am intors! Tot cu prajiturele!:) V-am zis ca m-am pus pe copt, nu? 🙂 Dupa ce am terminat de papat acele Cupcakes cu lavanda si ciocolata alba, urmeaza sa degustam acesti trandafirasi dulci si parfumati. Trandafirasii acestia ii dedic concursului Andreei-Pasiune pentru bucatarie si al Luciei -Păstăi de vanilie . Sper sa va placa! Reteta este simpla in felul ei, insa m-am gandit sa dau un look mai de sarbatoare prajiturelelor si le-am copt intr-o forma de silicon cu trandafirasi care s-a gasit o perioada atasata la o revista culinara.
Asadar pentru 6 trandafirasi avem nevoie de:
200 g faina alba
150 g zahar brun
120 g unt
2 oua
150 g nuci
1/2 lingurita scortisoara
1/3 lingurita nucsoara
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
mai intai de toate incingem cuptorul la 170 g C. Punem nucile intr-o tava si le dam la cuptor pana se rumenesc usor de tot

 

le lasam sa se raceasca dupa care le tocam mai mare

 

intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul brun
adaugam pe rand cate un ou, amestecand foarte bine dupa fiecare
 apoi adaugam scortisoara si nucsoara

 

incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt
 obtinem o compozitie usor bruna si tare parfumata!

 

dupa care amestecam usor cu spatula nucile taiate

 

impartim compozitia in tavita cu trandafirasi

 

 

dam la cuptor pentru 30 de minute, mai lasam 5 minute sa se racoreasca usor, dupa care cu grija rasturnam forma de silicon si scoatem trandafirasii

 

ii punem pe un gratar de bucatarie si ii lasam sa se raceasca complet, dupa care ii pudram cu zahar pudra vanilat, neaparat cu vanilie naturala!

 

ii asezam cum stim noi mai frumos 🙂

 

si il asteptam pe Mosul

 

mai e nevoie sa va spun ca neaparat trebuie si un pahar de lapte alaturi? 🙂

 

eu totusi ma rezum la cafeluta mea cu lapte 🙂

 

 

 Enjoy! 🙂

 

 

 

 

 

Previous articleCupcakes cu lavanda si ciocolata alba
Next articleFursecuri chinezesti cu arahide
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

16 COMMENTS

  1. Magda, sa stii ca m-am suparat un pic ca nu mi-au iesit pozele asa cum doream. Intr-adevar, in ziua in care i-am pozat era mult soare afara si razele soarelui cadeau direct pe trandafirasi. Iti multumesc! Sa fie!

  2. Licuta, nu stiam ce forma sa dau acestei prajiturici, asa ca m-am gandit ca trandafirasii astia ar fi de efect. Au iesit frumosi pana la urma si taare parfumati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + seventeen =