Fursecuri chinezesti cu arahide

13
815

 

Da, stiu! Si acuma o sa ziceti “aaaa…iara fursecuri?”. Pai da, iara fursecuri, ca doar miroase a Craciun, nu? De data asta nu mai particip la concurs, ci particip la o provocare. Bineinteles ca este vorba despre Provocarea Dulce Romanie a lunii decembrie gazduita de Brandusa -Cooking with my soul.
Pe cat sunt de simple, pe atat de populare sunt aceste fursecuri in Asia. Si pentru ca Brandusei ii place mult mancarea chinezeasca, m-am gandit sa pregatesc special pentru provocarea ei aceste mici dulciuri. Si cand am spus ca sunt simple, sunt chiar simple! Ar putea fi chiar de post daca nu le ungeti cu galbenus de ou. Sunt sigura ca ies la fel de bune si fara galbenus, el este folosit doar ca sa fixeze aluna pe fursec si sa dea fursecului o tenta aurie placuta. Deci, cei care tin post pot sa faca aceste fursecuri cu cea mai mare incredere. Insa sa nu ma intrebati de calorii ca nu va zic nimic! 🙂 Va zic insa de aroma pe care o imprastie odata ce sunt pregatiti! O nebunie!
Avem nevoie de:
100 g arahide crude nesarate
100 g faina
70 g zahar pudra
1 varf lingurita sare
60 g ulei de arahide
3 linguri apa
20-25 arahide crude intregi
1 galbenus ou (optional)
Mai intai de toate incingem cuptorul la 170 grade C. Punem alunele intr-o tava si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Le scoatem si le lasam sa se raceasca complet
 le punem intr-un robot de bucatarie si le maruntim bine de tot

 

 pentru ca sunt uleioase si au tendinta sa se lipeasca de peretii vasului atunci cand le maruntim, adaugam peste ele o lingura de faina din cele 100 de grame. Maruntim alunele bine pana obtinem o pudra fina. Pentru o textura mai crocanta, putem toca alunele pana capata consistenta unor firmituri de paine.

 

eu am obtinut un fel de faina cu firmituri de alune 🙂

 

 

 peste amestecul de alune adaugam faina, zaharul pudra si sarea, amestecam totul bine

 

facem o mica gropitza in mijlocul mixului de faina si adaugam uleiul de arahide si cele 3 linguri de apa. S-ar putea sa fie nevoie de mai multa apa, depinde de consistenta fainii si a pudrei de arahide obtinuta.

 

ideea e sa obtinem un aluat compact si nelipicios

 

din acest aluat rupem bucatele mici si formam bilutze de marimea unei nuci

 

 le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt

 

deasupra fiecarei bilute asezam cate o arahida cruda.

 

Apasam usor pe fiecare ca sa fixam arahida in aluat.
ungem fursecurile cu galbenus de ou
si le dam la cuptorul incins pentru 20 de minute sau pana observam o crusta aurie deasupra lor

 

 

 

le lasam sa se raceasca complet
apoi le putem servi in voie

 

v-am zis, nu ma intrebati de calorii! 🙂

 

va spun doar ca au un gust puternic de arahide
 iar mirosul se imprastie cu nerusinare in toata casa! 🙂

 

rezista chiar si o saptamana daca le pastrati in cutii de metal inchise ermetic

 

au un gust tare bun!

 

Brandusa, draga mea, sper sa-ti placa!

 

Enjoy!

 

13 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − seven =