Covrigei cu cascaval si mac

0
19109
Covrigei cu cascaval si mac
image_pdfimage_print

Covrigei cu cascaval si mac sunt gustarile sarate pe care le fac adesea cand mergem undeva in calatorii, la munte, in excursii sau atunci cand vin prietenii pe la noi. Dar de multe ori fac acesti covrigei si in perioada Sarbatorilor de Paste sau de Craciun.

Cum in perioada aceasta nu putem pleca nicaieri, voi face totusi cativa covrigei cu cascaval si mac, insa o cantitate mult mai mica, doar cat sa avem prin casa in caz ca ne apuca cheful sa rontaim.

Covrigei cu cascaval si mac

Tot din categoria rontaieli, pe blog gasiti si saratele cu cheddar si gruyere, sau biscuiti cu chives si branza albastra, sau chipsuri de tortilla. 

Stiu ca pentru mult covrigeii sunt gustarile copilariei si ca fiecare dintre noi avem de pe la bunica, de pe la matusa sau de la vreo vecina o reteta de covrigei testata si ras-testata. Pentru cine nu mai are reteta sau doreste sa incerce si o alta reteta de covrigei, las si eu varianta mea aici :).

Daca nu aveti forma speciala de covrigei, puteti taia si alte forme cu ajutorul formelor de prajituri, cu gura unui pahar, sau puteti taia fasii de aluat ca pentru saratele.

  • Ingrediente:
  • 250 g unt moale
  • 2 galbenusuri ou
  • 200 g smantana acra 30% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 300 g branza telemea
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 albusuri ou
  • 200 g cascaval ras pe razatoarea mica
  • 3 linguri mac

Pentru inceput amestecati untul cu galbenusurile, smantana acra, sarea si otetul. Adaugati branza telemea rasa, dupa care faina amestecata cu praful de copt.

Framantati un aluat care nu se mai lipeste de maini. In caz ca aluatul vi se pare prea lipicios, mai puteti adauga o lingura sau doua de faina.

Covrigei cu cascaval si mac

Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru cel putin 2 ore.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un castron bateti usor cele doua albusuri, nu e nevoie sa fie spumate, ci doar sa fie amestecate. Intr-un alt castron puneti cascavalul ras. Scoateti aluatul de la frigider, cu ajutorul unui sucitor intindeti o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm.

Covrigei cu cascaval si mac

Cu ajutorul formei de covrigei taiati covrigei. Treceti covrigeii pe o parte prin albus, dupa care prin cascavalul ras . Puneti covrigeii pe o tava acoperita cu hartie de copt. La final presarati covrigeii cu seminte de mac.

Covrigei cu cascaval si mac

Dati covrigeii la cuptorul incins pentru 18-20 de minute pana sunt rumeni. Lasati sa se raceasca complet.

Sunt perfecti alaturi de un pahar de bere.

Covrigei cu cascaval si mac

Enjoy!

Previous articleBiscuiti cu chives si branza albastra
Next articleCremsnit cu vanilie
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!