Porc cu morcovi si ceapa face parte din categoria mancarurilor chinezesti non-spicy. Daca aveti la masa copii sau persoane care nu mananca iute, atunci poate ar fi bine sa pregatiti si acest fel de mancare, o sa aveti parte numai de aprecieri!Chiar daca contine si piper, acest fel de mancare nu va fi iute. Aici, piperul intreg are doar rolul de a da aroma mancarii.
300 de grame de muschi de porc taiat feliute subtiri
2 morcovi taiati rondele oblic
1 ceapa alba taiata cuburi mai mari
cateva feliute de ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
10 boabe de piper
2 linguri ulei vegetal (daca gasiti de arahide si mai bine)
2 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez (alcool de gatit)
1 praf de sare
Si se trece la gatit ingredientele:
carnea de porc se prajeste pe o parte si pe cealalta, apoi se scoate si se pune deoparte
In aceeasi tigaie se adauga cealalta lingurita de ulei si boabele de piper, se lasa cateva secunde pana ce aromatizeaza uleiul dupa care se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul taiat feliute
Se adauga ceapa
Apoi morcovii
si carnea de porc prajita deja
apoi se adauga sare, sosul de soia si vinul de orez
si cam asta e tot
se serveste cu placere si multa voie buna