Supa chinezeasca de porumb 玉米汤

3
4391
Daca v-ati saturat vreodata de banala supa de pui, sau daca vi s-a intamplat sa va mai ramana supa de pui si sa nu stiti ce sa mai faceti cu ea, puteti sa-i schimbati gustul. Supa asta de porumb este tipic chinezeasca, am gasit-o in destul de multe zone ale Chinei si peste tot avea acelasi gust, infatisarea ii mai era schimbata uneori de prezenta coriandrului. Ceea ce m-a frapat insa, este ca la restaurant supele mereu se serveau….la sfarsitul mesei! Inainte de desert, evident! 🙂 Pentru ca, dupa cum mi-a explicat chinezul, “supa finalizeaza intr-un mod armonios digestia”. Buuun, acum ca am zis-o si pe asta, iata renumita supa:

 

Se face intr-un mod extrem de simplu, fara prea multe ingrediente si foarte repede.
Avem nevoie de:

150 g porumb dulce din conserva
2 cani supa clara de pui
1 ou
1 lingurita amidon de porumb sau de cartofi
un praf de sare
un praf piper
Si o preparam in felul urmator:
jumatate din cantitatea de porumb o pasam cateva secunde intr-un blender
obtinem consistenta aceasta:
Supa de pui se pune la fiert impreuna cu porumbul pasat si sarea
cand clocoteste, se adauga restul de porumb intreg, apoi lingurita de amidon de porumb dizolvata in 3 lingurite de apa rece. Se mai lasa la fiert putin pana capata o consistenta mai groasa, se ia de pe foc, apoi se adauga oul batut.
Se serveste fierbinte in boluri cu piper macinat
Si supa arata cam asa in final:
Previous articleOrez stir fry cu legume 炒米饭
Next articleIce tea
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

3 COMMENTS

  1. buna!tocmai am facut supa chinezeasca de porumb si a fost super! o supa simpla, calda , foarte potrivita pentru seara! merci de reteta!

  2. Buna Ioana! Ma bucur ca ti-a placut supa de porumb! Si mie imi place foarte mult supa gatita in acest fel. Ai mare dreptate, pe vremea asta este numai buna de mancat! Uite, chiar am sa o fac si eu din nou zilele astea. Pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 10 =