Tarta cu mure

11
929

 

Intoarsa de prin peregrinarile mele prin tara, pe drum am gasit niste mure delicioase. Pe marea majoritate le-am transformat in dulceata de mure, insa am pastrat si o parte din ele pentru o tarta. A iesit mai mult decat minunata, marturie o sta parerea nasilor nostri.
Pentru aceasta tarta am folosit urmatoarele:
pentru blat:
150 g unt
60 g zahar pudra
60 g migdale albe fara coaja maronie
1 galbenus de ou
250 g faina
1 praf sare
Si am purces la treaba:
Pentru inceput am incins cuptorul la 180 grade Celsius. Am prajit migdalele in cuptorul incins pentru 10 minute pana ce au capatat o culoare usor aurie.
apoi le-am macinat in robotul de bucatarie
Intr-un castron am mixat unutl impreuna cu zaharul
apoi am adaugat galbenusul de ou, faina si migdalele macinate
am obtinut un aluat sfaramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita cu folie si l-am dat la frigider 60 de minute
crema:
250 ml lapte
3 galbenusuri ou
100 g zahar tos
1 lingura amidon
1 pastaie vanilie
3 cuisoare aromate
1 lingurita coaja de portocala
250 ml frisca lichida
am pus laptele la fiert impreuna cu cele 3 cuisoare si am despicat pastaia de vanilie
am adaugat la lapte si pastaia si semintele de vanilie si am lasat sa dea in clocot
am scos pastaia si cuisoarele din laptele deja aromat, lasand numai semintele
am amestecat galbenusurile cu zaharul tos si coaja de portocala
am turnat laptele fiert peste ele si am pus totul din nou pe foc pana s-a format un sos ca o smantana
amdionul l-am dizolvat in 3 linguri de lapte si l-am adaugat cremei de pe foc
am lasat la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca si am lasat-o pana s-a racit complet
am intins aluatul intr-o foaie mai groasa si l-am pus in tava de tarta, l-am intepat cu furculita si peste el am pus o foaie de copt, l-am dat la cuptorul cu foc mic 20 de minute
am mixat frisca bine de tot si am adaugat-o peste crema deja racita
am obtinut o crema delicioasa si fina
blatul racit in tava a aratat asa
am pus crema peste el
si am nivelat-o un pic
decor:
300 g mure ( din care am folosit 100 g pentru suc)
50 g zahar
2 foi gelatina
am pus cele 200 g de mure peste crema
din restul de mure am obtinut suc de mure pe care l-am amestecat cu zahar si l-am pus pe foc pana s-a topit tot zaharul, le-am strecurat intr-o strecuratoare si am pus deoparte sucul obtinut
am pus foile de gelatina la inmuiat
si le-am pus peste sucul cald obtinut
am lasat la racit si apoi am turnat sucul peste tarta de mure
Am dat tarta la frigider pentru 3 ore dupa care am taiat-o in felii
iar o feliuta arata cam asa:
Enjoy!
Previous articleDoufu cu legume
Next articlePui cu ciuperci shiitake
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

11 COMMENTS

  1. Arata minunat!…si cu mure adevarate(adica culese de tine!)…mmmm ce aroma…!!!
    Felicitari pentru explicatiile clare si fotografiile frumoase care le insotesc!Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

  2. E mortala…la propriu.:)
    Ma uit si-mi creste tensiunea.
    Blatul crocant,crema aia fiiiinaaa,
    murele,.
    Nu mai am cuvinte.
    N-am nimic in jur sa opresc salivatia.
    Ma duc sa-mi pun o inghetata. 🙁

  3. Lia, intr-adevar blatul a fost crocant si bun, si culmea ca nu s-a inmuiat de la crema cum banuiam. A fost o surpriza placuta sa vad ca se pastreaza la fel de bine si dupa 2 zile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − nine =