Linte cu usturoi confiat si carnati

0
5669
image_pdfimage_print

 

La noi din batrani se spune ca daca de Sfantul Andrei mananci usturoi, esti ferit de toate relele tot anul. De fapt aceasta vorba din batrani are o noima deoarece usturoiul are beneficii nenumarate, mai ales ca este si antiseptic si ne fereste de raceli si boli. Si de fapt, cred ca la aceste rele se refereau batranii nostri cand spuneau ca trebuie sa mancam cat mai mult usturoi! :). Asa ca astazi am pregatit o reteta speciala cu linte de la SunFood si muuult usturoi ca sa ne tina departe de raceli. Pentru ca sa aiba un gust deosebit, usor dulce si tare aromat, astazi am optat pentru usturoi confiat! Este genial! Il puteti prepara din timp, in ulei de masline, dupa care il puteti depozita in frigider. Noi l-am mancat pe tot in aceeasi zi pentru ca a fost tare bun! Carnatii de pe mancarea cu linte sunt optionali, asa ca daca tineti post, omiteti si partea cu carnatii si aveti un fel de mancare delicios, dar fara sa fie de dulce.

Recent, SunFood si-a imbogatit gama de conserve si cu conserva de linte. Asa ca toata iarna, am sa tot gatesc cu linte! :).

Ingrediente:

  • 2 conserve linte Sun Food 
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 2 lingurite paprika dulce
  • 1/2 lingurita sos Tabasco (sau cat doriti de iute)
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 300 ml supa de legume (sau de pui)
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 3 carnati pentru gratar (optional)

pentru usturoiul confiat:

  • 3 capatani usturoi
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute cimbrisor proaspat
  • 2 crengute oregano proaspat
  • 10 boabe piper
  • sare

 

 

Pentru inceput intr-o oala incapatoare incingeti cele 3 linguri ulei de masline. Tocati ceapa si usturoiul tocate si puneti peste uleiul incins.

 

Caliti la foc mic pentru 2 minute.

Adaugati chimionul, paprika dulce, fulgii de ardei iute si foaia de dafin. Caliti totul usor pana ce condimentele emana un miros placut.

Adaugati rosiile tocate din conserva.

Adaugati si morcovii tocati cubulete. Amestecati totul bine.

Peste toate adaugati supa de pui

Desfaceti conservele de linte, scurgeti bine de apa si puneti-le in oala.

Puneti capacul oalei si fierbeti pentru 15 minute pana ce supa scade si obtineti o mancare consistenta.

 

Intre timp preparati usturoiul confiat:

Incingeti cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-un vas mic puneti cateii de usturoi curatati de coaja. Peste ei adaugati cimbrisorul, oregano, boabele de piper si sarea.

Turnati uleiul peste toate astfel incat uleiul sa acopere complet usturoiul.

Dati la cuptorul incins pentru o ora pana ce usturoiul este rumen.

 

Daca optati si pentru varianta cu carnati, picurati cateva picaturi de ulei intr-o tigaie, incingeti uleiul. Crestati carnatii din loc in loc, prajiti-i pe ambele parti in uleiul incins.

Serviti mancarea de linte in vase de lut peste care puneti cativa catei de usturoi si cate un carnat prajit.

 

este un fel de mancare delicios, va asigur ca nu veti avea nevoie de paine! :).

Previous articleTurta dulce low carb-fara faina, fara zahar
Next articleBiscuiti vegani cu seminte-low carb
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!