Bibilica la cuptor cu caise si seminte de pin

0
6534
image_pdfimage_print

 

Desi mai sunt ceva zile pana la Craciun, deja am inceput sa ma gandesc la ce preparate vom avea pe masa de sarbatoare. Zilele trecute, fiind prin magazin dupa niste cumparaturi, la raionul de carne am dat peste niste bibilica proaspata, neaosa, romaneasca :). Am zis sa o cumpar si sa incep niste testari pentru viitoarea masa. Zis si facut!

Fiind vorba despre un atlfel de pasare, care, dupa parerea mea, se aseamana cu rata la gust, am zis sa o prepar putin altfel, sa o asortez cu fructe uscate, ca tot sunt in ton cu iarna. Voi, daca nu gasiti bibilica, sau nu doriti asa ceva, puteti inlocui carnea cu niste pui de tara sau pui coquellet. Despre pui coquellet am mai vorbit si aici, il puteti prepara si cu naut ca in acea reteta, a iesit delicios!

Puteti sa va jucati cu condimentele si fructele uscate, insa nu uitati ca important este si gustul carnii. Asa ca eu m-am ferit sa pun mai multe ca sa obtin un gust echilibrat. Per total, a iesit extrem de buna! Fructele usacte impreuna cu untul si vinul au format un sos usor dulce, dar aromat, carnea a fost frageda si suculenta, iar ierburile aromatice au fost discrete si au dat o culoare placuta mancarii. Nu va mai spun despre semintele de pin care au dat o nota crocanta si un gust tare interesant! Noi, acasa fiind doar in teste, am preparat fix aceasta tigaie (de fonta) cu 2 pulpe de bibilica, pe care le-am sectionat si am obtinut 4 bucati. Garnitura nu am avut, insa ma gandesc ca tare bine ar merge niste piure de morcovi alaturi. Data viitoare asa facem! 🙂 Noi, dupa testul de rigoare, am pus si poza pe Facebook si, vazand ca multi sunt interesati de reteta, am zis sa o scriu aici si pentru voi ca poate vreti sa faceti si voi acelasi test ca noi, sau chiar sa serviti asa ceva de Craciun.

Ingrediente:

  • 2 pulpe bibilica
  • 10 caise uscate
  • 10 merisoare uscate
  • 2 linguri seminte de pin
  • 1 lingura fulgi migdale
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 crengute cimbrisor proaspat
  • sare
  • piper

 

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intre timp pregatiti carnea si ingredientele. Va asigur, in maxim 5 minute ati terminat cu toate. Curatati bine de fulgi sau tuleie (eventual daca sunt) pulpele de bibilica, sectionati-le in 2 (pulpa inferioara si pulpa superioara). Spalati-le bine, stergeti-le cu un prosop de hartie, condimentati-le cu sare si piper. Intr-o tigaie de fonta sau o tava puneti 5 caise deshidratate si o crenguta de cimbrisor, asezati peste ele bucatile de carne condimentate, apoi pe deasupra presarati semintele de pin, fulgii de migdale, puneti restul de 5 caise deshidratate, apoi merisoarele uscate. La sfarsit puneti untul taiat in cubulete si turnati vinul. Dati tigaia (sau tava) la cuptorul incins pentru 30 de minute, verificand din cand  in cand ca sosul format sa nu scada.

Cresteti temperatura cuptorului la 200 grade Celsius si mai lasati 10 minute pana ce carnea devine rumena si aurie.

Scoateti tigaia din cuptor, si serviti imediat alaturi de piure de morcovi si o salata verde. Si neaparat alaturi de un pahar de vin alb! 🙂

Veti avea o masa pe cinste, iar musafirii si toti cei ai casei va vor multumi din suflet pentru aceasta masa delicioasa!

Enjoy!

Previous articleBiscuiti vegani cu seminte-low carb
Next articleRosii umplute cu linte
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here