Rosii umplute cu linte

0
7129
image_pdfimage_print

 

 

Desi nu mai este mult pana la Craciun si ne gandim deja ce bucate o sa avem pe mesele noastre de Sarbatoare, eu zic ca pana atunci sa incercam sa mancam un pic mai cumpatat. Daca nu de post, macar un pic mai usor si mai light. Caci dupa Sarbatori, cu siguranta vom cauta salatele usoare si apa plata :). In acest sens, m-am gandit la un fel de mancare mai usor, insa destul de satios, vegan sau de post (cum doriti sa-i spuneti), delicios si taaare aromat! Contine multe arome si arata tare bine chiar si pe masa de Sarbatoare! :).

In general, rosiile umplute sunt servite reci si mai rar calde, insa cu o umplutura potrivita pot deveni un fel de mancare delicios! De data aceasta eu le-am umplut cu linte de la Sun Food! A iesit o grozavie de mancare!

Ingrediente:

  • 4 rosii foarte mari sau 8 mai mici
  • 2 conserve linte Sun Food
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite Ras el Hanout ( coriandru, turmeric, chimion, boia dulce, scortisoara, usturoi pudra, ghimbir pudra, menta uscata)
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel

Pentru inceput, incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Spalati bine rosiile, si taiati partea de sus a lor, pentru a obtine “un capac”. Scobiti rosiile, scoateti miezul rosiilor si puneti-l intr-un castron. Presarati putina sare in interiorul rosiilor scobite si lasati-le deoparte.

 

Tocati marunt ceapa si usturoiul. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti totul la foc mic, adaugati Ras el Hanout si caliti usor pret de 1 minut. Adaugati ardeiul tocat marunt si mai caliti 2-3 minute. Tocati grosier miezul rosiilor si adaugati-l in tigaie. Desfaceti conservele de linte, scurgeti bine de apa si adaugati lintea in tigaie. Potriviti de sare si piper. Lasati totul sa fiarba la foc mic pana ce toate aromele se intrepatrund si lichidul format scade. La sfarsit adaugti patrunjelul proaspat tocat.

Umpleti fiecare rosie cu umplutura de linte,

iar peste puneti “capacul” de la rosie.

 

Asezati rosiile intr-o tigaie de fonta sau intr-o tava si dati-le la cuptorul incins pentru 30-35 de minute pana ce rosiile sunt coapte si capata un aspect de usor “parlit”

Le puteti servi atat calde cat si reci

Sau ca garnitura la preparate din carne

Dar, dupa cum va spuneam, se potrivesc foarte bine si ca fel de mancare principal.

 

Enjoy!

Previous articleBibilica la cuptor cu caise si seminte de pin
Next articleTort cu ciocolata fara faina, fara zahar
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!