Bomboane din aluat de fursecuri-cookie dough

0
277

Cred ca ati vazut multe din blogurile de pe afara care se lauda care mai de care cu reteta lor fabuloasa de cookie dough! Adica…aluat de fursecuri! Dar…care odata pregatit, se consuma asa, ca atare. Adica in stare cruda, fara sa mai fie gatit. De ce? Probabil ca multora le aduce aminte de copilarie atunci cand preparau fursecuri, iar pe castron ramaneau urme de aluat si le mancau asa ca atare. Recunosc, cand eram mica, in momentele in care mama pregatea cate o reteta de chec, trebuia neaparat sa gust din compozitia aia cruda, sau dupa ce punea checul la cuptor, sa curat eu castronul cu degetul pana nu mai ramanea nici urma de compozitie! Probabil ca astfel de amintiri au si autorii blogurilor din afara cand se gandesc la cookie dough.

Eu, personal nu as manca asa ceva nici macar de curiozitate, mai ales ca este un aluat dens, cu multa faina cruda si oua crude, ceea ce cu siguranta mi-ar crea un discomfort la stomac. Insa una peste alta, aluatul in sine, arata tare bine si parca te imbie sa gusti putin. Dupa toate acestea, nu mult a durat pana ce lumea a inceput sa inventeze fel si fel de retete de cookie dough cu varianta vegana, astfel incat sa poata fi agreata de toti iubitorii de fursecuri. Asa ca astazi am preparat si eu o astfel de compozitie. Va sigur ca este suta la suta vegana, cu ingrediente naturale si sanatoase. O sa vedeti! Nu contine faina, nu contine zahar, nici macar oua crude, insa contine ciocolata si este de post! Consistenta acestor bomboane o da..nautul! Eu am folosit, bineinteles deliciosul naut de la SunFood, cel care ma salveaza de fiecare data! Si o sa vedeti ca intr-o astfel de compozitie, nici mcar nu o sa simtiti gustul de naut!

Ingrediente:

  • 1 conserva naut SunFood
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 lingurite sirop de artar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare
  • 50 g picaturi de ciocolata neagra

Pentru inceput desfaceti conserva de naut, puneti nautul intr-o strecuratoare si treceti-l printr-un jet de apa rece.

Strecurati bine nautul de apa, puneti-l intr-un prosop si stergeti-l bine. Scoateti pielitele de pe naut si puneti nautul curatat intr-un blender.

Turnati peste naut siropul de artar si blenduiti totul bine pana obtineti o pasta fina, dar usor lichida.

Adaugati extractul de vanilie, sarea si untul de arahide si blenduiti din nou. O sa observati cum compozitia incepe si se ingroase vizibil si devine precum cea de fursecuri.

Scoateti cutitul blenderului si adaugati picaturile de ciocolata.

Amestecati din nou compozitia cu ajutorul unei linguri.

Luati cate o lingurita din compozitie si formati mingiute de marimea unei nuci.

Daca doriti ca bomboanele voastre sa fie putin mai tari, le puteti da la frigider pentru 30 de minute.

Daca doriti sa aiba o consistenta mai moale, le puteti consuma fara a le mai lasa la frigider.

Rezista la temperatura camerei timp de cateva ore acoperite, dupa care compozitia incepe sa se usuce incet si sa se crape.

Asa ca cel mai bine sa le consumati imediat.

Previous articleStrudel cu mere (de post)
Next articleLipii umplute cu hummus si legume coapte
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + 5 =