Tarta cu rosii, legume si branza feta

0
7870
Tarta cu rosii, legume si branza feta
image_pdfimage_print

Tarta cu rosii, legume si branza feta este aperitivul nostru preferat! Se potriveste deosebit de bine cu un pahar de vin alb racit. In plus, se prepara foarte repede, are multe legume si nu este foarte complicat de facut. Este delicioasa!

Daca va uitati cu atentie prin poze, o sa vedeti ca in primele poze apare tarta intreaga cu o felie taiata alaturi. Insa in pozele ce urmeaza, o sa vedeti ca usor-usor mai dispare cate o felie din poze. Ei…ce credeti? :)). Pe timpul sesiunii foto, sotul mi-a tot luat cate o bucata de tarta pentru ca nu se putea opri din mancat! :). Asa ca daca pregatiti si voi aceasta Tarta cu rosii, legume si branza feta, mare atentie, caci riscati sa ramaneti fara ea in cateva clipite!

Pe blog gasiti mai multe tarte, dintre care unele sarate, precum tarta cu naut si ciuperci sau  tarta cu praz si naut si sa nu uit, delicioasa tarta cu spanac si somon! Un loc special aici ocupa insa tarta spirala cu legume!  La capitolul tarte dulci, aveti din nou multe variante: Tarta cu ciocolata si capsune, sau tarta cu banane. Tot aici sa nu uit sa va aduc in antentie si tarta cu frangipane si smochine.

Dupa cum spuneam, tarta cu rosii, legume si branza feta este o tarta care se prepara foarte usor! Pe scurt contine un blat din foietaj, sos de rosii si pesto rosu, multe legume colorate si branza feta. Este o combinatie geniala! Pentru sos am folosit rosii din conserva de la SunFood.

  • Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 conserva rosii intregi SunFood 
  • 1 morcov portocaliu
  • 1 morcov mov
  • 1 zucchini
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 5 rosii cherry galbene
  • 1 catel usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri sos pesto rosu
  • 1 lingurita ierburi Provence
  • sare
  • piper
  • 70 g branza feta
  • busuioc proaspat

Pentru inceput incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.

Incepeti si pregatiti sosul: intr-o tigaie incingeti uleiul de masline, tocati marunt usturoiul si adaugati-l in tigaie. Caliti usturoiul usor, avand grija sa nu se arda.

Desfaceti conserva de rosii, adaugati continutul peste usturoiul calit.

Cu ajutorul unei spatule zdrobiti rosiile si continuati sa gatiti pana ce scade sosul.

Adaugati pesto rosu, apoi ierburile Provence, potriviti de sare si piper. Lasati deoparte sa se raceasca complet.

Intre timp, pregatiti legumele. Folositi-va de un curatator de cartofi pentru a obtine fasii subtiri si lungi. De asemenea, puteti taia legumele subtiri si cu ajutorul unui cutit. Taiati fasii zucchini, morcovul mov si morcovul portocaliu. Taiati ardeiul gras cubulete, iar ceapa rosie fideluta. Rosiile cherry taiati-le in doua.

Puneti aluatul de foietaj pe o tava acoperita cu hartie de copt. Intepati-l din loc in loc cu o furculita.

Pe deasupra puneti sosul de rosii racit complet.

Intindeti bine sosul pe toata suprafata foii de aluat, dar lasati putin spatiu pe margini.

Pe deasupra puneti legumele fasii. Incepeti cu dovleceii si ceapa rosie.

Continuati cu morcovii

iar la sfarsit puneti rosiile si ardeiul gras

Peste toate legumele presarati sare si piper si dati tava la cuptorul incins pentru 25-30 minute pana ce marginile capata o culoare aurie.

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Sfaramati branza feta si presarati peste tarta.

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Taiati felii generoase

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Presarati frunze de busuioc proaspat. Eu am preferat sa pun busuioc si  microgreens

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Bucurati-va de fiecare felie cu aluat crocant si legume coapte delicioase

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Dupa cum spuneam, se potriveste perfect alaturi de un pahar de vin alb rece.

Tarta cu rosii, legume si branza feta

Enjoy!

Tarta cu rosii, legume si branza feta
Previous articlePasca fara aluat
Next articlePanna cotta cu fructe tropicale
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!