Salata la borcan cu tabbouleh si naut

0
3462
image_pdfimage_print

 

Dupa parerea mea, nu exista salata mai sanatoasa si mai gustoasa decat tabbouleh! Contine atatea vitamine si arome delicioase, incat nu poti sa nu o iubesti! Acest preparat renumit de origine araba a inceput sa fie foarte iubit si indragit si la noi in tara multumita restaurantelor arabesti si turcesti. Insa multi dintre noi au inceput sa prepare si acasa pentru ca, intr-adevar, se face foarte usor! In plus, este o salata care rezista foarte bine si a doua zi si poate constitui o garnitura excelenta la un picnic,  un pranz delicios la servici, sau o gustare sanatoasa la orice ora ne dorim noi. Asa ca, fiti indrazneti si purtati cu voi aceasta delicioasa salata, asezand-o frumos intr-un borcan pe care puteti sa il luati cu voi aproape oriunde.
In mod normal, tabbouleh are ingrediente de baza precum patrunjel, menta, rosii, bulgur spart, lamaie si ulei de masline. Exista insa si variante in care se mai pun si condimente.
Mie una imi place tabbouleh mai putin condimentat pentru ca imi doresc sa simt aroma patrunjelului si a mentei, insa imi place putin mai consistenta si de multe ori adaug in ea si nautul delicios de la Sun Food, conserve suta la suta sanatoase. In plus, pentru o tenta crocanta si o aroma aparte, folosesc si bobite de rodie si putina melasa de rodie. Este extraordinara!

 

Ingrediente:
3 legaturi de patrunjel
1 legatura menta
2 rosii medii
1 ceapa rosie mica
2 linguri bulgur spart
3 linguri boabe de rodie
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
1 lingurita melasa de rodie (optional)
1 praf sare
piper proaspat macinat
Pentru inceput, spalati in 2-3 ape bulgurul spart.  Atentie! Folositi bulgur spart, mult mai fin decat bulgurul mare folosit la mancaruri! Il puteti gasi la magazinele turcesti si arabesti de la noi.

 

Dupa ce l-ati spalat bine, puneti-l intr-un bol, adaugati 3-4 linguri de apa rece si lasati-l deoparte.

 

Curatati o rodie si desfaceti bobitele. Folositi cam 3 linguri de bobite.

 

Spalati bine de tot menta si patrunjelul. Scurgeti bine de apa. Folositi frunzele, nu si tijele de la patrunjel!

 

puneti-le intr-un bol incapator

 

Tocati marunt ceapa rosie

 

Umpleti pana la jumatate o oala cu apa, aduceti la punctul de fierbere. Crestati cu un cutit rosiile si scufundati-le in apa pentru 30 de secunde. Scoateti rosiile din apa, treceti-le printr-un jet de apa rece. Curatati coaja rosiilor. Scoateti miezul impreuna cu semintele. Tocati restul rosiilor si adaugati-le la salata.

 

Puneti si bobitele de rodie
si la final bulgurul spart care deja s-a inmuiat si a devenit pufos.
Adaugati sucul de lamaie,  uleiul, melasa de rodie (daca folositi), sarea si piperul dupa gust. Amestecati totul bine.

 

Desfaceti conserva de naut, puneti nautul intr-o sita, treceti printr-un jet de apa rece, scurgeti nautul de apa.

 

Luati un borcan cu capac atasat sau pentru infiletat, asezati un strat de naut pe fundul borcanului.

 

puneti 3 linguri de tabbouleh

 

continuati cu nautul

 

si din nou cu tabbouleh

 

 

La final, pe deasupra garnisiti cu boabe de naut, bobite de rodie, si menta proaspata

 

Puteti servi imediat

 

Sau, dupa cum spuneam, rezista foarte bine si a doua zi.

 

 Daca nu serviti alte preparate impreuna cu tabbouleh, puteti acompania si cu bucati de lipie integrala.

 

Enjoy!
Previous articlePizza cu piersici si radicchio
Next articleClatite chinezesti 煎饼
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!