Gogosi cu dovleac au ajuns sa fie cele mai iubite gogosi la noi in casa! Desi sotului meu nu-i place dovleacul, atunci cand a gustat din aceste gogosi s-a minunat cat de bune si pufoase pot fi! Si nu a simtit de prima data gustul dovleacului!
* In functie de tipul de dovleac pe care il aveti, este posibil sa cresteti sau sa scadeti cantitatea de faina indicata.
Pentru inceput intr-un blender pasati dovleacul copt. Lasati deoparte. Intre timp pregatiti maiaua: intr-un bol puneti drojdia uscata impreuna cu o lingurita de zahar si 4 linguri lapte din cantitatea indicata. Amestecati totul bine si lasati deoparte 10 minute pana ce drojdia incepe sa se activeaze.
Intr-un castron puneti cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecati bine.
Intr-un bol incapator cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei. Adaugati maiaua, amestecul de galbenusuri si zahar, dupa care pulpa de dovleac si laptele, impreuna cu sarea. Amestecati usor cu ajutorul unei linguri pana ce aluatul incepe sa se adune de pe peretii vasului. La sfarsit incorporati untul moale si framantati in jur de 10 minute pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Asezati aluatul obtinut intr-un castron uns cu ulei, acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l la crescut intr-un loc cald pentru o ora, pana ce isi dubleaza volumul.
Rasturnati aluatul pe masa de lucru, framantati-l 1 minut pentru a scoate aerul din el. Cu ajutorul unui sucitor intindeti aluatul pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Din foaia de aluat taiati cercuri cu o forma de inel cu diametrul de 10 cm. Puteti folosi si un pahar cu gura mai larga, daca nu aveti forma de inel.
Puneti gogosile astfel taiate pe o tava acoperite cu hartie de copt, acoperiti tava cu folie alimentara si lasati-le sa creasca pentru 45 minute.
Intr-o cratita incapatoare cu fundul gros incingeti uleiul. Daca aveti un termometru de bucatarie testati uleiul sa ajunga la temperatura de 180 grade Celsius. Puneti 2-3 gogosi in ulei asigurandu-va ca uleiul nu este foarte incins, altfel gogosile se vor arde la suprafata si vor ramane crude pe dinauntru. Prajiti gogosile pe ambele parti pana devin rumene. Scoateti-le pe un prosop de hartie si lasati-le sa se scurga de excesul de ulei.
Pudrati-le cu zahar. Serviti-le calde. Puteti sa le serviti si a doua zi, incalziti-le cateva secunde la cuptorul cu microunde si veti avea gogosi proaspete ca in prima zi.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
Acest site foloseste fisiere de tip cookies pentru a imbunatati experienta de navigare pe site. Prin continuarea navigarii pe site-ul nostru confirmati automat acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookies. In caz ca nu sunteti de acord cu folosirea fisierelor de tip cookies, apasati butonul Nu. In caz ca va razganditi si doriti sa fie folosite fisierele cookies, puteti oricand apaasa butonul Revoke Cookies. OkNoRead more