Gogosi cu dovleac

0
316
Gogosi cu dovleac

Gogosi cu dovleac au ajuns sa fie cele mai iubite gogosi la noi in casa! Desi sotului meu nu-i place dovleacul, atunci cand a gustat din aceste gogosi s-a minunat cat de bune si pufoase pot fi! Si nu a simtit de prima data gustul dovleacului!

Mie una imi place tare mult dovleacul si l-as folosi in multe mancaruri si deserturi, de aceea l-am folosit si la hummus cu dovleac copt. La capitolul prajituri, am pregatit prajitura guguluf cu dovleac si nuci si prajiturele cu lapte de cocos si dolveac.

Cat despre gogosi, mai gasiti pe blog o varianta de gogosi cu ciocolata si zmeura, mini gogosi cu ricotta, miere si scortisoara, sau gogosi cu ciocolata la cuptor. Tot o varianta de gogosi la cuptor mai gasiti si la gogosi coapte cu ananas si scortisoara.

  • Ingrediente:
  • 250 g pulpa dovleac copt
  • 650 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • 3 galbenusuri ou
  • 50g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt moale
  • 500 ml ulei pentru prajit
* In functie de tipul de dovleac pe care il aveti, este posibil sa cresteti sau sa scadeti cantitatea de faina indicata. 
Gogosi cu dovleac
Pentru inceput intr-un blender pasati dovleacul copt. Lasati deoparte. Intre timp pregatiti maiaua: intr-un bol puneti drojdia uscata impreuna cu o lingurita de zahar si 4 linguri lapte din cantitatea indicata. Amestecati totul bine si lasati deoparte 10 minute pana ce drojdia incepe sa se activeaze.
Intr-un castron puneti cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecati bine.
Gogosi cu dovleac
Intr-un bol incapator cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei. Adaugati maiaua, amestecul de galbenusuri si zahar, dupa care pulpa de dovleac si laptele, impreuna cu sarea. Amestecati usor cu ajutorul unei linguri pana ce aluatul incepe sa se adune de pe peretii vasului. La sfarsit incorporati untul moale si framantati in jur de 10 minute pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Asezati aluatul obtinut intr-un castron uns cu ulei, acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l la crescut intr-un loc cald pentru o ora, pana ce isi dubleaza volumul.
Gogosi cu dovleac
Rasturnati aluatul pe masa de lucru, framantati-l 1 minut pentru a scoate aerul din el. Cu ajutorul unui sucitor intindeti aluatul pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Din foaia de aluat taiati cercuri cu o forma de inel cu diametrul de 10 cm. Puteti folosi si un pahar cu gura mai larga, daca nu aveti forma de inel.
Gogosi cu dovleac
Puneti gogosile astfel taiate pe o tava acoperite cu hartie de copt, acoperiti tava cu folie alimentara si lasati-le sa creasca pentru 45 minute.
Gogosi cu dovleac
Intr-o cratita incapatoare cu fundul gros incingeti uleiul. Daca aveti un termometru de bucatarie testati uleiul sa ajunga la temperatura de 180 grade Celsius. Puneti 2-3 gogosi in ulei asigurandu-va ca uleiul nu este foarte incins, altfel gogosile se vor arde la suprafata si vor ramane crude pe dinauntru. Prajiti gogosile pe ambele parti pana devin rumene. Scoateti-le pe un prosop de hartie si lasati-le sa se scurga de excesul de ulei.
Gogosi cu dovleac
Pudrati-le cu zahar. Serviti-le calde. Puteti sa le serviti si a doua zi, incalziti-le cateva secunde la cuptorul cu microunde si veti avea gogosi proaspete ca in prima zi.

 

Previous articleTarta cu pere si scortisoara
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − nine =