Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:
150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita
In primul rand am incins cuptorul la 170 grade Celsius, apoi am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul, adica: faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:
untul l-am taiat bucatele
peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat
le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema
apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea
abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele
piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua
apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate
compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor pentru o ora, dupa testul cu scobitoarea
Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic 🙂
am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata
sectiune pufoasa
cu miezul usor umed
cu gust minunat de banane
data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane 🙂
Un desert minunat!! Imi plac bananele.
Si noi sintem amatori de prajituri cu banane. Am o reteta f asemanatoare pe blog, ii zice Banana bread, poate pt ca se coace intr-o forma dreptunghiulara, de piine.
Bananele (mai ales cele rascoapte) le adaug in diverse deserturi, creme de tort si chiar in umplutura de brinza dulce pentru o placinta, i-a dat o aroma deosebita.
Ce-mi place glazura prajiturii tale, iti ia ochii de lucioasa ce este, si ce frumos e marmorata.
Imi place mult blogul tau Andreea,habar nu am despre bucataria chineza,insa acuma am de unde invata,te pup!
Asa este Bianca! Ma bucur ca am mai gasit un fan banane 🙂
Nati, da, banana bread am vazut ca ii zice, dar pentru ca eu am copt-o in tava rotunda, am numit-o prajitura 🙂
Claudia-Maria, iti multumesc de vizita. Daca intr-o zi ai rabdare si timp, poti incerca o reteta-doua. Poate o sa-ti placa. Te pup!
Ce bunaciune!!! Arata demential!
La multi ani!
Si mie imi place banana bread si chiar am facut saptamana trecuta.putin altfel reteta mea,da'tot aia e de fapt !
Andreea, intrebare de incepator: cate banane tre' sa pun?
Sarumana de reteta!
Maria, 4 banane bine coapte. Acum am modificat reteta ca uitasem sa le adaug si pe ele! 🙂
Buna ziua,merge si zahar normal,daca nu am brun?multumesc
Buna Madalina! Se poate si cu zahar alb daca nu ai brun. De recomandat este insa zaharul brun pentru ca el da o culoare placuta prajiturii si un gust usor de caramel. Nu am facut pana acum prajitura asta cu zahar alb, dar nu cred ca schimba radical gustul prajiturii. Succes!