Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:
150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita
In primul rand am incins cuptorul la 170 grade Celsius, apoi am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul, adica: faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:
untul l-am taiat bucatele
peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat
le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema
apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea
abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele
piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua
apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate
compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor pentru o ora, dupa testul cu scobitoarea
Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic 🙂
am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata
sectiune pufoasa
cu miezul usor umed
cu gust minunat de banane
data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane 🙂