Prajitura cu banane

13
1882

Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:

150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita
In primul rand am incins cuptorul la 170 grade Celsius, apoi am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul,  adica:  faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:
untul l-am taiat bucatele

 

 peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat
 le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema
  
 apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea
abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
 
 le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele
 piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua

 

 apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate
 compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor pentru o ora,  dupa testul cu scobitoarea

 

Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic 🙂
 am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata
sectiune pufoasa
cu miezul usor umed

 

cu gust minunat de banane
 data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane 🙂

 

Previous articlePlacintele cu legume
Next articleCum folosim betisoarele chinezesti
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

13 COMMENTS

  1. Si noi sintem amatori de prajituri cu banane. Am o reteta f asemanatoare pe blog, ii zice Banana bread, poate pt ca se coace intr-o forma dreptunghiulara, de piine.
    Bananele (mai ales cele rascoapte) le adaug in diverse deserturi, creme de tort si chiar in umplutura de brinza dulce pentru o placinta, i-a dat o aroma deosebita.
    Ce-mi place glazura prajiturii tale, iti ia ochii de lucioasa ce este, si ce frumos e marmorata.

  2. Buna Madalina! Se poate si cu zahar alb daca nu ai brun. De recomandat este insa zaharul brun pentru ca el da o culoare placuta prajiturii si un gust usor de caramel. Nu am facut pana acum prajitura asta cu zahar alb, dar nu cred ca schimba radical gustul prajiturii. Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 7 =