Placintele cu legume

7
1640

 

 Nici nu pot sa va spun cat de incantata sunt de aceste placintele! Sunt atat de bune, satioase, cu aspect tare placut si reprezinta un aperitiv excelent. Bineinteles ca exista si varianta mai light si chiar si varianta de post daca renuntam la produsele lactate si la oua. Ceea ce este si mai placut este faptul ca in aceste placintele putem pune ce legume dorim si in ce cantitati dorim. Nu va mai tin de vorba, ci va spun ce si cat am folosit eu:)
10 ciuperci champignon
1 buchet broccoli
1 zuchinni
2 morcovi
1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben
2 foi de placinta
2 oua
100 g unt
100g cascaval ras
2 linguri de smantana
sare, piper, 1 lingura de seminte de susan
Mai intai am pus la fiert o oala cu apa si sare, cand a dat in clocot, am pus buchetelele de broccoli si le-am lasat 5 minute sa fiarba, apoi le-am pus la scurs.

 

 

am spalat ardeii
ciupercile si zuchinni
 apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ciupercile feliute mai mari

 

 ardeii in bucati mai maricele, zuchinni si morcovii in rondele
 apoi am inceput sa le calesc in cantitati mici de unt, dar pe rand, fara a uita sa pun sare si piper:
prima data ciupercile
 apoi ardeii, bineinteles cu sare si piper 🙂
 apoi zuchinni

 

 morcovii
 am pus apoi toate legumele intr-un castron mai mare si le-am lasat sa se racoreasca
( am pus legumele la calit foarte putin, numai cat sa se inmoaie usor de tot, le-am calit ca sa nu isi lase zeama la copt , dar se si pot fierbe), apoi am adaugat peste ele un ou si am amestecat bine
 peste ele am presarat cascavalul ras, am amestecat din nou bine
 in tava am intins  o foaie de aluat

 

 peste foaie am pus umplutura de legume

 

 pe deasupra am mai presarat un pic cascaval
 si le-am acoperit cu cea de-a doua foaie de aluat

 

 am batut celalalt ou

 

 am adaugat si 2 linguri de smantana

 

 am uns foaia cu acest ou, iar peste am presarat susanul

 

 am dat la cuptor 30 de minute si iata ce a iesit:

 

am taiat in mai multe placintele
  
au un colorit superb!
 si un gust sublim!
 se pot servi si calde si reci

 

 

 vi le recomand cu caldura
 eu le-am servit chiar la micul dejun 🙂
Enjoy!
Previous articleOrez stir fry cu creveti 虾仁炒饭
Next articlePrajitura cu banane
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

7 COMMENTS

  1. Ce minunatie de culori, foarte frumoasa si apetisanta placinta! Zi-mi te rog, ce fel de aluat ai folosit? Din poza nu pare a fi foietaj, ala se infoaie tare la copt, din cite stiu.

  2. Nati draga, sunt foi de aluat pentru placinta, Bucataria magica parca ii zice…Pachetul acela verde, deci nu foi pentru pateuri. Si foaia de placinta se umfla la copt insa am intins-o un pic cu sucitorul. Sau mai simplu, se inteapa cu furculita din loc in loc.

  3. Andreea, legumele din placinta sunt crocante sau moi ?

    Ne scrii si noua o reteta de vinete gatite in stil chinezesc ? Am mancat la un restaurant indian, niste vinete bucatele, in sos de soia si cu bucati de tofu printre ele. Erau delicioase.
    Am incercat sa-mi fac si eu, insa rezultatul a fost execrabil si l-am aruncat. stii cumva despre cum se gatesc vinetele ?
    Multumesc !

  4. Tzipi, dupa ce sunt calite, legumele inca sunt crocante. Calitul usor al legumelor, sau fiertul lor in cazul acestor placintele este important, deoarece acum legumele isi lasa apa. Dupa ce le coacem, legumele sunt moi, dar nu sunt atat de moi incat sa se faca piure.
    Cat am fost in China, am mancat vinete, dar mai des le-am gasit in restaurantele chinezesti de la noi. Cu prima ocazie am sa postez o reteta chinezeasca de vinete inabusite.

  5. Buna seara Andreea,

    Excelenta placinta, intr-adevar! Eu n-am avut foi cumparate, asa ca le-am facut. Tare, tare mi-a placut! De asemenea, am adaugat si un pic de usturoi: mi s-a parut ca rimeaza bine cu legumele folosite.
    Multumesc mult pentru reteta, cu siguranta o voi repeta in viitorul apropiat. 🙂

    Toate cele bune!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − ten =