Taitei chinezesti cu varza 白菜面

0
7175
Daca v-ati saturat de taiteii nostri romanesti cu varza, va dau astazi o idee cum sa-i preparati. Eu zic ca merita sa-i incercati, mai ales zilele astea, daca tineti post. In China, taiteii astia sunt renumiti si se gasesc cel mai des sub denumirea de “street food”, adica pe la bucatariile ambulante de pe strazile Shanghai-ului.
Ingredientele sunt simple si la indemana, cantitatea de ardei iute o puteti stabili dupa cum va dicteaza papilele gustative 🙂
Ingrediente (pentru 2 persoane):
2 rondele de taitei uscati ( 75 g)
3 foi varza chinezeasca
1 ardei iute rosu proaspat
(sau 2 ardei iuti uscati maruntiti)
2 catei de usturoi
2 fire ceapa verde
2 lingurite ulei vegetal
1 lingurita vin de orez (alcool de gatit)
2 lingurite sos de soia
1 lingurita ulei de susan

 

Tocati legumele pe lung, ca sa se potriveasca bine cu taiteii cei lungi. Faceti exceptie la usturoi si la partea alba de la ceapa :). Adica tocati marunt cateii de usturoi, si partea alba de la ceapa, pastrand partea verde pentru la sfarsit. Tocati varza si ardeiul iute fasii subtiri.

 

Fierbeti taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa fie fermi si nu foarte moi.
Intr-un wok incingeti bine de tot uleiul, adaugati partea alba de la ceapa, usturoiul tocat marunt si fasiile de ardei. Caliti pret de cateva secunde, avand grija sa nu ardeti usturoiul!

 

Adaugati fasiile de varza si caliti pentru 1 minut, maxim doua amestecand in continuu. Turnati peste alcoolul de gatit si mai caliti pana ce alcoolul se evapora. Alcoolul va ajuta varza sa se inmoaie usor, dar sa o pastreze crocanta in acelasi timp. Adaugati apoi taiteii fierti. Asezonati cu sosul de soia. Gustati. Nu mai este nevoie de sare, deoarece sosul de soia este deja sarat. La sfarsit picurati uleiul de susan si mai amestecati o data usor.
Serviti imediat in boluri individuale

 

Garnisiti cu ceapa verde si fasii de ardei iute

 

Simplu, usor, gustos, satios! 🙂
Enjoy! 🙂
Previous articleMuffins cu banane si picături de ciocolată de post
Next articleTort vegan cu ciocolată (de post)
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + ten =